Η παρέμβαση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στην υπόθεση του Βατοπαιδίου υπερέβη, κατά την άποψη μου, κάθε όριο ωμής ανάμειξης στα εσωτερικές ζητήματα ενός ανεξάρτητου Δυτικού δημοκρατικού κράτους.
Χωρίς να κρίνω την ουσία της υπόθεσης προφυλάκισης του Εφραίμ, το να βγαίνει το υπουργείο Εξωτερικών μιας χώρας όπως η Ρωσία και να θέτει ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια άλλη χώρα που, αν μη τι άλλο, αποτελεί κοινοβουλευτική δημοκρατία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί ανοικτή πρόκληση. Μια πρόκληση που πολύ σωστά προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ότι «η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις».
Εγώ θα πρόσθετα στην ανακοίνωση αυτή, ότι η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις και μάλιστα από μια χώρα όπως η Ρωσία. Μια χώρα που πρόσφατα έκανε εκλογές η εγκυρότητα των οποίων αμφισβητήθηκε έντονα από την αντιπολίτευση η οποία είναι ακόμα στους δρόμους. Μια χώρα που πρόεδρος και πρωθυπουργός ανταλλάσσουν ρόλους κατά τις επιθυμίες τους κάνοντας λάστιχο την νομοθεσία. Μια χώρα που δημοσιογράφοι οι οποίοι κάνουν την δουλειά τους υφίστανται τα πάνδεινα. Μια χώρα που οι αντικαθεστωτικές φωνές αντιμετωπίζονται σε πολλές περιπτώσεις όπως... τα παλιά καλά χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, Ε, λοιπόν, πολύ της πάει αυτής της χώρας να κάνει υποδείξεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.
Και κάτι ακόμα: Ήθελα πολύ να έβλεπα τι θα γινόταν αν μια ανάλογη ανακοίνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα είχε εκδώσει σε τόσο έντονο ύφος το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Αλλά εκείνοι, βλέπετε, είναι γνωστοί «φονιάδες των λαών». Ενώ οι Ρώσοι, όπως μας πιπιλίζουν το μυαλό διάφοροι χρόνια τώρα, είναι «φίλοι» μας. Άμα έχεις τέτοιους φίλους....
Του Σωτήρη Ξενάκη, από iefimerida.gr
οταν ομως στην κατα τα αλλα ανεξαρτητη δικαιοσυνη μας παραιτουντε δυο εισαγγελεις καταγγελοντας παρεμβασεις στο εργο τους και κανενας δεν πτοειται, οταν η ιδια δικαιοσυνη αφηνει ελευθερους πολιτικους οπως ο τσοχατζοπουλος και δεν εχει στειλει κανεναν φυλακη για δεκαδες σκανδαλα τα οποια ζημιωσαν με εκατονταδες δις το δημοσιο, τοτε αγαπητε δεν μας φταινε οι ρωσοι. και οσο για τους λεονταρισμους του υπουργειου προσωπικα θα ηθελα να τους δω και αλλου. με λιγα λογια δεν ειναι "στραβος ο γιαλος"
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αδυναμία ή η ηθελημένη κατ' εμέ, επιλεκτική δράση της δικαιοσύνης υπέρ της εγχώριας πολιτικής και οικονομικοκοινωνικής έγχώριας κυρίαρχης τάξης σε καμιά περίπτωση δε δίνει το δικαίωμα σε οποιαδήποτε παιδαριώδη δημοκρατία, τύπου Ρωσικής, να κόπτεται για την δημοκρατία και τη δικαιοσύνη στη χώρα μας.Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μας φταίνε οι Ρώσοι, που πολύ σωστά αναφέρεις, αλλά δεν θα βάλουμε κριτές αυτούς που ήδη στη χώρα τους μετρούν τα τελευταία έτη 100 νεκρούς δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους της εκεί κυβερνητικής νομενκλατούρας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα μας υποδειξει κανεις το τι θα κανουμε ως χωρα,ποσο μαλλον στη δικαιοσυνη. Και μαλιστα ο Πουτιν που ουτε την ενοια της λεξης δημοκρατια γνωριζει..
ΑπάντησηΔιαγραφήας αφησει τους υποστιρικτες του καθε μοναχου, που υπηρετει ενα δογμα, μια απολυτη "αληθεια" που προερχεται απο τους νομαδες γιδοβοσκους της μ. Ανατολης και που επιβληθηκε τοσο δημοκρατικα οσο δημοκρατικατικα επιβληθηκε το κ
Raθεστως που γπηρετουσε ο πουτιν ως KGBιστας
Radiobacter.blogspot.com
ακριβως αυτη την αδυναμια, αβελτηρια, η επιλεκτικη δραση της δικαιοσυνης στηλιτευω αγαπητε ελπηνωρ. και πιστευω οτι "καταπινουμε την καμηλον" αν ξιφουλκουμε με την κριτικη που για τους δικους της λογους μας κανει οποιαδηποτε χωρα (ανεξαρτητος πολιτευματος, ελευθεριας κλπ) οταν ανεχομαστε στην χωρα μας ολη αυτη την ανισοτητα που υπαρχει. αλωστε δεν ειναι η πρωτη φορα που ξενη χωρα μας κανει κριτικη. μαλιστα μας εχουν κανει (και μας κανουν ακομα) πολυ χειροτερα αλλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον Εφραίμ δεν θα νοιάζονταν κανείς,αλλά παίζετε χονδρό παιχνίδι με το Άγιον όρος,μια άποψη για το παιχνίδι αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ http://oakke.blogspot.com/2011/12/blog-post_9015.html
ΑπάντησηΔιαγραφή