"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

14 Ιουν 2014

Φτιάχνοντας την τέλεια καταιγίδα


Του Πάσχου Μανδραβέλη, από την Καθημερινή.

Πολύ λογικά ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε χρόνο για να μην πάρει δυσάρεστες αποφάσεις με τους διοικητικούς των ΑΕΙ. Εκλογές έρχονται και θα χρειαστεί κάθε ψήφο όχι μόνο για να βγει βουλευτής, αλλά με μία ακόμη πρωτιά στη Β΄ Αθηνών αποκτά πλεονέκτημα στον αγώνα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι λογικό σε μια δημοκρατία ένας βουλευτής να προσπαθεί να επανεκλεγεί διά της υπουργίας του, όπως είναι λογικό και θεμιτό και στους ψηφοφόρους να τον επανεκλέξουν και μάλιστα ψηλά. Το ίδιο λογικό και θεμιτό θα είναι να εκλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ για να χρεοκοπήσει τη χώρα. Όχι γιατί θα κάνει όσα υπόσχεται, αλλά διότι μέχρι να τα βρουν οι συνιστώσες για την οικονομική πολιτική και να καταλάβουν σε ποιο διεθνές περιβάλλον κινούνται, όλα μπορεί να συμβούν.

Σημειώνουμε όλα αυτά τα λογικά και θεμιτά, γιατί θα είναι υποκριτικές οι μέλλουσες κατάρες στις πλατείες των «Αγανακτισμένων», οι μούντζες στη Βουλή και οι προπηλακισμοί όσων εκλέξαμε. Μέχρι σήμερα δεν έγινε καμιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις σπατάλες του Δημοσίου (π.χ. η λειτουργία υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης ή η επαναφορά των ακριβών παρελάσεων από τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο), αλλά διαρκώς έχουμε συγκινητικές δηλώσεις και δυναμικές διαδηλώσεις για κάθε βήμα εξορθολογισμού του Δημοσίου.

Μας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά; Μήπως το success story της μοιραίας πενταετίας του κ. Κώστα Καραμανλή με τη δημιουργία Αγροφυλακής και τις δικαστικές αποφάσεις για να παίρνουν -στο πλαίσιο της ισότητας- σύνταξη εκτός από τις άγαμες θυγατέρες και οι άγαμοι υιοί; Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως προκύπτει από την 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που ακύρωσε τη διαθεσιμότητα στο υπουργείο Οικονομικών, και το πρόβλημα με τις καθαρίστριες εδράζεται στην υπουργική θητεία του κ. Προκόπη Παυλόπουλου και συγκεκριμένα στις αποφάσεις για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Όπως και να έχει το ζήτημα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχοντας ορατό το ενδεχόμενο των εκλογών δημιουργούν τις συνθήκες της τέλειας καταιγίδας, όπως ακριβώς το 2008. Ας ελπίσουμε ότι οι αλκυονίδες ημέρες στις διεθνείς αγορές θα συνεχιστούν· τα ελληνικά spreads θα συνεχίσουν να υποχωρούν λόγω παρεμβάσεων Ντράγκι· δεν θα γίνει καμιά στραβή είτε με τη Γαλλία είτε με τους λαϊκιστές του Βορρά. Έτσι για να δικαιωθεί αυτή τη φορά η αισιοδοξία πολλών κυβερνητικών στελεχών και σύσσωμης της αντιπολίτευσης ότι η οικονομία μας είναι θωρακισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου