"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

31 Αυγ 2010

Ανασχηματισμός, ανατροφοδοτικό στοιχείο για το δημοσιογραφικό κατεστημένο

"Θα γίνει ανασχηματισμός ή δε θα γίνει;"!
"Επίκειται δομικός ανασχηματισμός"!
"Έφτασε η ώρα του ανασχηματισμού"!
 "Ποιοι υπουργοί μετακινούνται, ποιοι αναβαθμίζονται, ποιοι απομακρύνονται"!
Αν δούμε τη θεματολογία των Μ.Μ.Ε. τις τελευταίες ημέρες, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι με αυτό το ερώτημα κοιμούνται και ξυπνούν οι πολίτες αυτής της χώρας. Αυτά είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους άνεργους συμπολίτες μας, τους εργαζόμενους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στις μέρες της κρίσης και της ανασφάλειας, τους επαγγελματίες που βλέπουν τις υποχρεώσεις τους να συσσωρεύονται, τους μάνατζερ που επιχειρούν  σε ένα τοπίο μειωμένης ρευστότητας και γενικευμένης αβεβαιότητας.
Τελικά, πέραν από τους δημοσιογράφους  και τους άμεσα ενδιαφερόμενους φίλους τους, πολιτικούς, πόσους ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος; Πολύ λίγους και οι περισσσότεροι από αυτούς προσεγγίζουν το θέμα απλά με κουτσομπολίστικη διάθεση. Τότε γιατί, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί "ανασχηματολογούν" διαρκώς; Γιατί καταλαμβάνει τόσο μεγάλο τηλεοπτικό χρόνο ένα θέμα το οποίο ενδιαφέρει ελάχιστους;
Προφανώς, γιατί αυτό είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί φίλοι τους, άσχετα από το ενδιαφέρον των πελατών τους, αναγνωστών, τηλεθεατών και ψηφοφόρων. Ο ανασχσηματισμός είναι το αυτοπροσδιοριστικό στοιχείο τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους δημοσιογράφους. Τρέφονται από αυτόν, λειτουργούν γι αυτόν, προσδιορίζονται από αυτόν και εν τέλει αυτοαναφέρονται μέσα από αυτόν. Δημοσιογράφοι που δεν μπορούν να διαχειριστούν μια πραγματική είδηση, αδυνατούν να την προβάλλουν, βαυκαλίζονται ότι  μετατρέπονται μέσα από την "ανασχηματολογία" σε πρωταγωνιστές και δημιουργούς  ειδήσεων. Υπηρετικό προσωπικό των πολιτικών και των παραπολιτικών κέντρων εκχυδαϊζουν τον πολιτικό λόγο και αποπροσανατολίζουν πολίτες και κυβερνώντες σε μια μικροπολιτική μπουρδολογία. 
Έχουν μπερδέψει  την πολιτική με τις τακτικές της και φυσικά αγορεύουν εν κενώ και υπό την αδιαφορία όλων.

Ελπήνωρ

1 σχόλιο:

  1. Οι περισσότεροι απ' αυτούς τους "έγκριτους" δημοσιογράφους δεν ενημερώνουν, δίνουν παράσταση! Από καιρό έπρεπε να είχαν συλληφθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων!
    ΕΚΦΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή