"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

18 Νοε 2010

Η αρρώστια της ατιμωρησίας

Για μηχανισμούς που αντιστέκονται στην απόδοση ευθυνών και καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει κάθαρση, κάνει λόγο το Der Spiegel



Με αυτόν τον καυστικό τίτλο το Spiegel αναφέρεται στην αναποτελεσματική μάχη της χώρας μας κατά της διαφθοράς.
Στο εκτεταμένο δημοσίευμα εκθειάζει τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι κάνει ότι μπορεί για αποφύγει η Ελλάδα την πτώχευση αλλά δε συνεργάζονται όλοι οι κυβερνητικοί φορείς όπως είναι το δικαστικό σύστημα το οποίο αρνείται να επιβάλλει κατηγορίες σε εκατοντάδες υποθέσεις διαφθοράς.
Μάλιστα αναφέρεται και στην υπόθεση του Νίκου Κανελλόπουλου, ο οποίος όπως λέει είναι ο πιο γνωστός αξιωματούχος που έχει αναμιχθεί σε σκάνδαλο διαφθοράς ως τώρα.
Ο 62 χρονος με καταθέσεις 9 εκατ. ευρώ ήταν οργανωμένο στέλεχος της ΔΑΚΕ και ως εκπρόσωπος του κόμματος στο ΥΠΠΟ υποδεχόταν κάθε βουλευτή της οικείας παράταξης στην Μπουμπουλίνας. Το δημοσίευμα ειρωνικά τονίζει ότι σίγουρα ήταν πολύ επιτυχημένος καθώς είχε στην ιδιοκτησία του 10 κατοικίες και 11 προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε τέσσερις τράπεζες.
Ο Κανελλόπουλος έχει αποφύγει τις δηλώσεις ενώ τώρα είναι συνταξιούχος και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να έχει και σοβαρές συνέπειες από το γεγονός ότι πλούτιζε παράνομα μέσω υπέρογκων και αδιαφανών επιχορηγήσεων σε πολιτιστικούς συλλόγους.
"Και αυτό (το γεγονός ότι δεν θα τιμωρηθεί) είναι απολύτως ελληνικό στοιχείο" σχολιάζει το δημοσίευμα συμπληρώνοντας ότι η υπόθεση αυτή είναι το λεγόμενο φαινόμενο ατιμωρησία.
Και συμπληρώνει: "Η λέξη ατιμωρησία, συγκαταλέγεται μεταξύ της λέξης φακελάκι και ρουσφέτι που χαρακτηρίζουν την ελληνική κρίση η οποία αποπνέει την σημασία της λέξης κακοδιαχείριση".
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ο μεσότιτλος "Φουσκωμένες δημόσιες υπηρεσίες" με τον οποίο αναφέρεται στις ζημιογόνες δημόσιες υπηρεσίες τονίζοντας ότι τώρα ο πρωθυπουργός εκτός από την ολική αναμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της χώρας, πρέπει να εκπαιδεύσει από την αρχή όλο το ελληνικό έθνος.
Αναφέρεται δε και στον Καλλικράτη επικαλούμενο τα λεγόμενα του Δ. Δρούτσα ότι αποτελεί το θεμέλιο λίθο για μια νέα Ελλάδα, με κάτι το οποίο φαίνεται να συμφωνούν οι Έλληνες πολίτες μετά και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών.

Αναδημοσίευση από άλλα Blogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου