"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

3 Δεκ 2011

Οι καταθέτες να καταθέσουν

Δεν είναι παράνομο να έχεις καταθέσεις στην Ελβετία. Παράνομο είναι να έχεις καταθέσεις από μαύρο χρήμα. Αν μάλιστα είσαι πολιτικός, ακόμα κι αν πρόκειται για νόμιμο χρήμα, είναι κάτι περισσότερο από παράνομο: ανήθικο. Όταν δηλώνεις παντού την πεποίθησή σου ότι η Ελλάδα δεν θα χρεωκοπήσει είναι ανήθικο να φυγαδεύεις τα λεφτά σου έξω. Πρώτον, διότι έτσι δείχνεις ότι δεν πιστεύεις αυτό που λες και, δεύτερον, διότι προκαλείς αυτό το οποίο απεύχεσαι.
Τι θα έπρεπε να κάνει η Βουλή, τη στιγμή που υπάρχει επώνυμη καταγγελία και μάλιστα Ελβετού βουλευτή για το θέμα; Η πιο απλή επιλογή λέγεται δήλωση του νόμου 1599/86! Όλοι οι βουλευτές να δηλώσουν υπεύθυνα ότι δεν έχουν καταθέσεις σε τράπεζες εκτός Ελλάδος. Ή, αν έχουν, να γράψουν πού και πόσα. Τόσο απλά. Και για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους στο να προασπιστεί το κύρος της Βουλής, να συμπληρώσουν αυτοβούλως τη φράση: σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η ανωτέρω βεβαίωση είναι ψευδής, παραιτούμαι της βουλευτικής μου ιδιότητας και δεσμεύομαι να παραχωρήσω το σύνολο του ποσού, που θα ευρεθεί κατατεθειμένο σε τράπεζα του εξωτερικού, στο Ελληνικό Δημόσιο.

Όλα τα υπόλοπα: διαψεύσεις, λεονταρισμοί, απειλές μηνύσεων, κ.λπ. είναι εκ του πονηρού, ειδικά αν προέρχονται από όσους έχτισαν την καριέρα τους πάνω στην συγκάλυψη (τουλάχιστον) της διαφθοράς.
Αναδημοσίευση από Δημιουργία ξανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου