"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

18 Ιαν 2012

Κωμικοτραγικές καταστάσεις του νεοελληνικού κράτους μεταξύ Δήμου και Στρατού στην Ηγουμενίτσα!!!

DSC07023
Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο στρατός!
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται πως ισχύει για την VIII Μεραρχία Ιωαννίνων, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε βανδαλισμούς στο πρώην κτίριο της στρατολογίας στην Ηγουμενίτσα, με τη δικαιολογία ότι τους ανήκουν τα υλικά και θα τα χρησιμοποιήσουν αλλού!
Εδώ και περίπου έναν χρόνο, το στρατολογικό γραφείο Ηγουμενίτσας, το οποίο στεγάζονταν στο εν λόγω κτίριο, έκλεισε, και μεταφέρρθηκε στα Γιάννενα. Το κτίριο βρίσκεται στη διαδικασία μεταβίβασης από τις υπηρεσίες του Στρατού, στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ενώ ο Δήμος, με έγγραφά του έχει εδώ και καιρό, ζητήσει την παραχώρησή του στο Δήμο για στέγαση Δημοτικών Υπηρεσιών.
Κι ενώ όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί, ο διοικητής της VIII Μεραρχίας κ. Γκίζας, αποφάσισε να ξηλώσει από το κτήριο, το ηλεκτρολογικό υλικό, τους διακόπτες, τις πρίζες, τους πίνακες, τα καλοριφέρ, τον λέβητα... ακόμα και τα είδη υγιεινής, για να τα χρησιμοποιήσει σε άλλα κτίρια του στρατού στο Νομό Ιωαννίνων.
DSC07035Άστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, όταν ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα.
Προσπάθησε δε να έρθει σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του στρατού και του Υπουργείου Οικονομικών για να εμποδίσει το βανδαλισμό! Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι προσπαθεί εδώ και ημέρες να επικοινωνήσει με τους υπευθύνους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς όμως να καταφέρει να έρθει καν σε επαφή μαζί τους, ενώ ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας, τον ενημέρωσε ότι θα ξηλώσει ακόμα και τα πορτοπαράθυρα... άμα του χρειαστούν!
Επειδή ανταπόκριση στα Υπουργεία δεν βρήκε, σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής τον ίδιο τον Δήμαρχο Γιώργο Κάτσινο και τους Αντιδημάρχους, προχώρησαν σε κατάληψη της εισόδου του κτιρίου, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την μεταφορά των υλικών εκτός κτηρίου.
mail.google.comΣτο σημείο έφτασε και η Αστυνομία μετά από κλήση του στρατού για να απομακρύνει από την είσοδο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας μετά από ενημέρωση που είχαν από το Δήμαρχο, ζήτησαν από τον Διοικητή του Τάγματος Φιλιατών κ. Μπούση να προσκομίσει έγγραφο που να αποδεικνύει ότι τα αντικείμενα που θέλουν να μεταφέρουν ανήκουν στον Ελληνικό Στρατό.
Το συγκεκριμένο κτίριο, στο κέντρο της πόλης απέναντι από το παλιό Δημαρχείο και τη ΔΟΥ Ηγουμενίτσας, σταγαζε τις υπηρεσίες του στρατού από το 1998, χτίστηκε από το ΓΕΣ, σε οικόπεδο το οποίο άνηκε στον Δήμο Ηγουμενίτσας και έγινε ανταλλαγή.


mail.google.com1
Τέλος ο Δήμαρχος Γ. Κάτσινος απέστειλε επιστολή στον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Ραγκούση, διαμαρτυρόμενος για τις ενέργειες αυτές, ενώ σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι πρόκειται για βεβήλωση η οποία θυμίζει πράξεις κατοχικού στρατού ο οποίος εγκαταλείπει εδάφη εχθρικά!





Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου έχει ως εξής:

"Κύριε Υπουργέ
Στην Ηγουμενίτσα αυτές τις ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας κωμικοτραγικής κατάστασης, που διαμόρφωσε η στρατιωτική διοίκηση Ηπείρου.
Με λύπη μου σας μεταφέρω ότι οι διαταγές της, προσβάλλουν την λογική και την ηθική και ότι οι ενέργειες και πράξεις της έχουν μίσος και εμπάθεια.
Όλοι έχουμε καταλάβει –πλην ελαχίστων – ότι ζούμε περίοδο μεγάλων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης και της ζωής μας.
Οργανισμοί κλείνουν, υπηρεσίες συγχωνεύονται , γραφεία μεταφέρονται στο όνομα της χρηστής διοίκησης, της εξοικονόμησης πόρων και εν τέλει για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, σεβόμενοι το χρήμα του Ελληνικού λαού και τις θυσίες του.
Στην Ηγουμενίτσα έκλεισε το Στρατολογικό Γραφείο (μεταφέρθηκε στα Γιάννενα) που εστεγάζετο σε κτίριο που κατασκεύασε το Υπουργείο Άμυνας σε οικόπεδο του Δημοσίου.
Έτσι το κτίριο περιήλθε στην Δημόσια Περιουσία του Υπουργείου Οικονομικών (Κτηματική Υπηρεσία).
Αυτό λύνει προβλήματα στέγασης υπηρεσιών του Δήμου και όχι μόνο.
Είναι ένα κτίριο λειτουργικό και σύγχρονο 15 μέτρα από το Δημαρχείο.
Όμως αυτό το κτίριο με ομάδα που έστησε η 8η Μεραρχία Ηπείρου υπέστη καταστροφή ως να επρόκειτο για λάφυρο από πολεμική επιχείρηση.
Αφαιρέθηκαν μπρίζες, διακόπτες, ηλεκτρικοί πίνακες, λέβητας, καυστήρας, σώματα καλοριφέρ, είδη υγιεινής και απείλησαν και με αφαίρεση κουφωμάτων.
Πώς εξηγείται αυτό;
Ποιος είναι ο εχθρός ;
Με τίνος χρήματα κατασκευάστηκε αυτό το κτίριο ;
Με τα χρήματα του ίδιου του λαού δεν θα ανακατασκευαστεί ;
Άλλος λαός ;
Άλλη φυλή, άλλο δόγμα θα χρησιμοποιήσει αυτή την υποδομή ;
Και στον ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ σε καλύτερη κατάσταση θα παρεδίδετο.
Κύριε Υπουργέ
Σας στέλνω αυτή την επιστολή έχοντας πεποίθηση πως αυτό που έγινε δεν αντανακλά στις δικές σας ευαισθησίες.
Σας την στέλνω με την ελπίδα να ενεργήσετε άμεσα ώστε να αποτρέψετε μια περαιτέρω ζημιά από τους νοσηρούς αυτούς εγκεφάλους και να τους υποχρεώσετε να σεβαστούν την λογική και να επιστρέψουν τα αφαιρεθέντα που έχουν μεταφέρει σε κάποια αποθήκη ικανοποιώντας το πείσμα τους σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.
Σας ευχαριστώ"
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Κάτσινος

Πηγή: Της Βάσως Γκόρου, από την Τοπική Εφημερίδα Βδέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου