"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

7 Νοε 2014

Αυτοί είναι οι "ενεργοί πολίτες" του ΣΥΡΙΖΑ!

Γιατί αν μείνεις εκτός κόμματος θα χάσεις την ευκαιρία να μάθεις πως θα είσαι «ενεργός πολίτης»

Του Γιώργου Κράλογλου
Όταν ακούς έναν θλιβερό κομματικό εκπαιδευτικό να παριστάνει τον «εργατοπατερούλη» του κλάδου και να καλεί τα Συριζόπουλα να εξασκούνται στην κατάληψη των Σχολείων τους για να γίνουν οι αυριανοί «ενεργοί πολίτες», σκέφτεσαι πόση άλλη υποκρισία μπορεί να αντέξει ο λαός. Και πώς να μαζέψεις τους βολεμένους κρατικούς υποκριτές που εκμεταλλεύονται την οικονομική αδυναμία των Ελλήνων να στείλουν και τα παιδιά του Δημοτικού σε Σχολεία του εξωτερικού.

Έτσι βλέπουν οι εργατοπατερούληδες του ΣΥΡΙΖΑ τους αυριανούς «ενεργούς πολίτες» Εκπαιδευμένους μόνο στην κατάληψη, στο μπάχαλο και στους στάβλους της μέσης εκπαίδευσης και των Πανεπιστημίων.

Το είπε άλλωστε και η κλαδική των μαθητών του ΣΥΡΙΖΑ με το «λάλημά» της και το κάλεσμα όλων μας στον αγώνα να ρίξουμε την κυβέρνηση παραμονή, μάλιστα, της συζήτησης για τα δανεικά που έχει ανάγκη η πατρίδα τους για να πληρώσει φέσια που προκάλεσαν παλαιότερες κλαδικές και  «πατερούληδες» (εντός και εκτός Βουλής) εκπαιδευμένοι... στην ίδια Σχολή «ενεργών πολιτών».

Μόνο που η ταμπέλα έξω από την «Σχολή» έγραφε ΚΚΕ ή ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία.

Αλλά τα μαθήματα των «ενεργών πολιτών» ήταν και είναι σε όλες τις «Σχολές» τα ίδια, με μόνη διαφορά τις εκφράσεις και το μέγεθος της υποκρισίας. Να τα πιο βασικά «Μαθήματα».

Μάθημα πρώτο: Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε απασχολεί αγαπητέ μαθητή του Δημοτικού και του Λυκείου είναι να μορφωθείς. Το πρώτο που οφείλεις να κάνεις είναι να γραφτείς στο κόμμα. Καλό είναι να γραφτείς στα κόμματα της «προόδου» όπως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και σε άλλο κόμμα να πας, όπως του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. ή της Χρυσής Αυγής, δεν χάθηκε ο κόσμος. Γιατί αν μείνεις εκτός κόμματος θα χάσεις την ευκαιρία να μάθεις πως θα είσαι «ενεργός πολίτης». Θα γραφτείς και ως το καραγκιοζόπουλο θα κατεβαίνεις σε όποια παράσταση... εμπνευστεί ο αρχηγός.

Μάθημα δεύτερο: Πραγματικοί σου δάσκαλοι θα είναι οι ινστρούχτορες και οι εργατοπατερούληδες – συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί. Αυτούς που κάθονται στις έδρες και δεν είναι του ίδιου κόμματος θα τους βλέπεις σαν απλούς ηθοποιούς που παριστάνουν τους δασκάλους αλλά, για εσένα, δεν θα έχουν καμία αξία.

Μάθημα τρίτο: Όταν το κόμμα σου λέει να κάνεις κατάληψη θα την κάνεις έστω και αν βλέπεις έξω από το Σχολείο γονείς να διαμαρτύρονται. Οι γονείς αυτοί δεν είναι προοδευτικοί. Και (κύρια) δεν ξέρουν τι σημαίνει «ενεργός πολίτης». Αυτοί είναι για να πληρώνουν τους κρατικούς δάσκαλους που δίνουν λόγο μόνο στο κόμμα και όχι στον φορολογούμενο. Και μην ξεχνάς ότι ο φορολογούμενος είναι ένας απλός ιθαγενής της χώρας που πληρώνει για να έχει ιθαγένεια. Τίποτε άλλο.

Μάθημα τέταρτο. Να μην έχεις ανησυχία ότι θα χάσεις μαθήματα όταν το κόμμα σε διατάσσει να κάνεις κατάληψη. Το κόμμα θα φροντίσει να μην κάνεις, στις διακοπές σου, τα μαθήματα που έχασες. Γιατί οι διακοπές είναι κατάκτηση των παππούδων μας... Κανείς δεν μπορεί να μας τις χαλάσει...

Μάθημα πέμπτο. Μην έχεις ανησυχία για την μόρφωση σου. Εμείς οι των κομμάτων, (όλων των κομμάτων), θα φροντίσουμε όταν αποδειχθείς σωστό καραγκιοζόπουλο να σε τρυπώσουμε στο κράτος ή και στην πολιτική.

Άλλωστε αυτό εννοούμε (συνθηματικά) με το «ενεργός πολίτης». Να χωθείς στο κράτος και να φροντίσεις να αναμεταδώσεις αυτά που σου μάθαμε και σε άλλους «ενεργούς πολίτες».

Μάθημα έκτο: Να μην νοιάζεσαι για τα λεφτά. Λεφτά θα υπάρχουν πάντα γιατί θα είναι δανεικά. Και επειδή, ως λαός, είμαστε και τσαμπουκάδες δεν θα γυρίζουμε πίσω τα δανεικά αλλά θα γυρίζουμε τα νομίσματα ώστε η χώρα να έχει να κόβει λεφτά... Εσύ φρόντισε να γίνεις «ενεργός πολίτης». Τίποτε άλλο.

Αυτοί είναι οι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ενεργοί πολίτες, σύμφωνα βέβαια με την αντίληψη των εργατοπατερούληδων της εκπαίδευσης. Και αυτά τα μαθήματα πήρανε και δίνουνε στους σημερινούς μαθητές που εκπαιδεύουν. Αλλά πιο θλιβερά και από τα μαθήματα αυτά και το ξεχαρβάλωμα και της παιδείας είναι κάποια ερωτήματα που προκύπτουν.
Αντιλαμβάνεται, άραγε, ο κ. Τσίπρας τι πρόκειται να παραλάβει και τι έχει να κουμαντάρει, μέσα στην ίδια την αυλή του, αν ο λαός τον καλέσει να κυβερνήσει; Ομοίως, όμως, και ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Αντιλαμβάνεται, άραγε, τις τεράστιες ευθύνες και της δικής του θητείας για τις ελλείψεις της παιδείας και ιδίως για το ξέφραγο αμπέλι της εκπαίδευσης ή μπας και νομίζει ότι αρκεί ένας «δραγάτης» με το όνομα Φορτσάκης για να κρύβεται πίσω του ολόκληρη κυβέρνηση σκούζοντας απλώς... φόρτσα-φόρτσα Φορτσάκη; 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου