"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

4 Ιουν 2016

Το Ελληνικό Σοβιετικό μόρφωμα σε κατάρρευση

Του Χρήστου Δ. Παπαγεωργίου, αναδημοσίευση από μη μαδάς τη μαργαρίτα

Το 1989-1990 μελετώντας στην Ρωσία το "Σοβιετικό" σύστημα που κατέρρεε διαπίστωσα με έκπληξη ότι στην Ελλάδα είχαμε ένα παρόμοιο σύστημα για την ακρίβεια ένα ιδιότυπο Σοβιετικό μόρφωμα.
Μεγάλο γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό κράτος, πολλές ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις, εμπόδια και δυσφήμηση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας κτλ κτλ.
Η προσπάθεια να μοιραστώ την αναπάντεχη διαπίστωση μου αυτή με διάφορους φίλους στην Αριστερά και την Δεξιά απέβη άκαρπη. Ήταν όλοι σίγουροι ότι στην Ελλάδα είχαμε κάποιο Καπιταλιστικό μόρφωμα και ότι εγώ απλώς υπερέβαλα.
Εγώ παρέμενα με τις απόψεις μου και θεωρούσα σταθερά ότι χωρίς βαθειά φιλελεύθερη μεταρρύθμιση η Ελλάδα θα κατέρρεε όπως κατέρρευσαν όλα τα Σοβιετικά μορφώματα.
Η πορεία της Ελλάδας στην συνέχεια είναι γνωστή με ένα μικρό διάλλειμα άγαρμπου Φιλελευθερισμού από τον Κων/νο Μητσοτάκη, ακολούθησε μια μακροχρόνια πορεία σε σταθερή Σοβιετική κατεύθυνση.
Τα καύσιμα αυτής της Σοβιετικής πορείας ήταν οι πόροι από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. και τα δάνεια από την έκδοση ομολόγων σε ΕΥΡΩ. Όπως είπε όμως η μεγάλη Θάτσερ «Ο Σοσιαλισμός τελειώνει όταν τελειώσουν τα χρήματα των άλλων» και όταν οι άλλοι σταμάτησαν να αγοράζουν Ελληνικά ομόλογα το Σοβιετικό μας μόρφωμα κατέρρευσε.
Επειδή ο Σοσιαλισμός με οικονομική άνεση είναι πολύ αγαπητός ο Ελληνικός λαός έπαθε σοκ, όταν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ που προσέτρεξαν σε βοήθεια, αν και μας χάρισαν 100 δις, μας ζήτησαν εξισορρόπηση εσόδων – εξόδων με τα «διαβόητα» μνημόνια.
Η αγανάκτηση που ακολούθησε από τις περικοπές επί δικαίων και αδίκων έφερε τελικά στην εξουσία τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η κατάληξη αυτή αν και δημιουργεί εύλογη δυσθυμία σε πολλούς φίλους είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τους παρακάτω λόγους :
  1. Κατ’ αρχήν η Ελλάδα για γεωστρατηγικούς λόγους προστατεύεται και δεν είναι τυχαίο ότι το ΔΝΤ (που συνήθως ακούει τις ΗΠΑ) αλλά και όλοι οι υπουργοί οικονομικών των ΗΠΑ συνιστούν μείωση του χρέους, ενώ το ΝΑΤΟ περιφρουρεί το Αιγαίο από τον απρόβλεπτο Ερντογάν
  2. Η πορεία της Ελληνικού Σοβιετικού μορφώματος ακολουθεί το σταθερό μοτίβο κατάρρευσης κάθε παρόμοιου συστήματος και είτε ήταν ο Σημίτης είτε ο Κώστας Καραμανλής είτε ο ΓΑΠ στην εξουσία το σύστημα θα κατέρρεε. Απλώς ο Σημίτης τα φόρτωσε στον Καραμανλή και ο Καραμανλής στον ΓΑΠ. Ακόμη και η σχετικά επιτυχημένη διετία των ΣαμαροΒενιζέλων θα είχε άσχημη κατάληξη, αφού ο λαός ήταν αγανακτισμένος, άνεργος ή με μειωμένες αποδοχές και φορτωμένος με δάνεια και υποχρεώσεις και οι λαϊκιστές οργίαζαν
  3. Το ευτύχημα προκύπτει από το γεγονός ότι το ακραία ιδεοληπτικό και λαϊκίστικο μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υποχρεώνεται να διαχειριστεί την κατάρρευση, καταρρίπτοντας έτσι το Αριστερό και Εθνικολαϊκιστικό αφήγημα περί του Ελληνικού Καπιταλισμού της Αγίας Αριστεράς και του Ελληνικού δαιμονίου που θα βρει καινούργιο σοσιαλιστικό μονοπάτι άνεσης και ευημερίας μακριά από την φιλελεύθερη και δημοκρατική Ε.Ε.
  4. Επειδή γνωρίζουν οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι χωρίς την υποστήριξη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ η Ελληνική οικονομία θα διαλυθεί πάραυτα, με όλες τις φυσιολογικές και δυσάρεστες συνέπειες για αυτούς, υπογράφουν τα πάντα όλα.
  5. Η επόμενη ελπίζω φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική συμμαχία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που φυσιολογικά θα διαδεχτεί τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα έχει ένα συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο που θα της επιτρέψει να κάνει όλες τις αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα ώστε να γίνει μια φυσιολογική Ευρωπαϊκή χώρα και να αρχίσει να παράγει πλούτο που θα εξισορροπήσει έσοδα –έξοδα μειώνοντας την απαράδεκτα μεγάλη φορολογία που όπως η βροχή πέφτει επί δικαίων και αδίκων.
Σε ένα έξυπνο στίχο διάβασα όμως ότι η βροχή αυτή πέφτει κυρίως επί του δίκαιου γιατί ο άδικος κρατάει του δίκαιου την ομπρέλα !!!
Συμπέρασμα φίλοι ηρεμήστε, αφήστε ήσυχους τους ιδεοληπτικούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να διαχειριστούν την αναπόφευκτη κατάρρευση του Ελληνικού Σοβιετικού μορφώματος και αύριο θα είναι μια άλλη μέρα !!!

3/6/2016
Καθ. Χρήστος Δ. Παπαγεωργίου
Διδάκτωρ του IMPERIAL COLLEGE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου