"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

12 Ιαν 2017

Αηδία και ναυτία

Του Νίκου Δήμου, από τους protagon.gr
Είμαστε μία βαθύτατα αρρωστημένη κοινωνία. Όχι μόνο από καιρό δεν υπάρχει πια εδώ διάλογος, (που με άλλα λόγια σημαίνει πως δεν έχουμε δημοκρατία) αλλά και η κάθε διαφορετική άποψη στοχοποιείται, ευτελίζεται και καθυβρίζεται.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει με την γελοιογραφία και την σάτιρα (είναι το θερμόμετρο της δημοκρατίας).
Όποιος τολμάει να σατιρίσει την εξουσία γίνεται αντικείμενο χυδαίων επιθέσεων αλλά και διώξεων. Όποιος εκφράσει αντίθετη άποψη με τους υβριστές, μπαίνει και αυτός στη λίστα των προγραφών. Γερμανοτσολιάδες και πεμπτοφαλαγγίτες όλοι οι διαφωνούντες.
Και η μόνη λύση για έναν σατιρικό που δεν θέλει να καλυφθεί με λάσπη, είναι να την ρίχνει ο ίδιος. Έτσι ο Λαζόπουλος, κάποτε ιδιοφυής σατιρικός, έγινε προπαγανδιστής του καθεστώτος και περιλούζει όποιον δεν αρέσει στο γκουβέρνο.
Η πιο θλιβερή περίπτωση (μετά την μήνυση στον Πετρουλάκη) είναι η πρόσφατη επίθεση στον Αρκά. Τον πιο αξιοπρεπή μας δημιουργό, που πέρα από μεγάλος καλλιτέχνης, είναι και ένας ακέραιος και σεμνός άνθρωπος. Τόλμησε να αγγίξει με ηπιότατο τρόπο) τα ιερά και τα όσια. Οχετός τον κατέκλυσε. Τον κατηγόρησαν ακόμα πως χρηματίζεται!
Αηδία και ναυτία νιώθω. Πώς καταντήσαμε έτσι; Δεν ξέρω αν φαλιρίσαμε υλικά, αλλά ηθικά έχουμε ήδη χρεοκοπήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου