"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

17 Ιουν 2011

Μια άποψη για το χρέος!

Ασφαλώς και δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, ούτε όσοι έφαγαν , έφαγαν εξ ίσου.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία σήμερα είναι ποιος θα πληρώσει και αυτό εξαρτάται άμεσα από το ποιος θα κάνει τον λογαριασμό.
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που λένε να μην πληρώσει κανένας, να αρνηθούμε δηλ. το χρέος, αλλά η άποψη αυτή αθωώνει αυτούς που τα έφαγαν και το ποιο σημαντικό απομονώνει από όλον τον κόσμο την χώρα και όλους τους έλληνες, ως διεθνείς μπαταχτσήδες.
Όσοι περιμένουν έναν δίκαιο λογαριασμό από αυτούς που τα έφαγαν κάνουν ολοφάνερα λάθος.
Και ποιοι θα μπορούσαν να κάνουν έναν δίκαιο λογαριασμό; Δίκαιοι και αντικειμενικοί μπορεί να είναι όσοι δεν έχουν εμπλακεί άμεσα σε αυτήν την πρωτοφανή κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος.
Υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα του λαού, μερικά εκατομμύρια άνθρωποι, εργάτες και φτωχοί αγρότες που κατά γενική ομολογία δεν συμμετείχαν σε αυτό το μεγάλο φαγοπότι της τελευταίας 20ετίας .
Αυτοί όχι μόνο δεν συμμετείχαν στις πλούσιες δεξιώσεις ως συνδαιτυμόνες, αλλά ούτε σήμερα συμμετέχουν μαζικά τουλάχιστον, στις διαμαρτυρίες για τα σκληρά μέτρα που πλήττουν φυσικά και αυτούς.
Αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν την δυνατότητα να εκφραστούν θα μπορούσαν να πουν:
Γιατί λοιπόν γκρινιάζετε μεγαλοεργολάβοι και εθνικοί προμηθευτές που τόσα χρόνια παίρνατε πανάκριβα δημόσια έργα με απευθείας ανάθεση για να πλουτίσετε σε λίγα χρόνια και λέτε σήμερα με τα άφθονα Μ.Μ.Ε. που διαθέτετε ότι για την κρίση φταίνε οι δυτικοί πιστωτές. Μου θυμίζετε εκείνον τον πολίτη που αφού κατασπατάλησε όλα τα δάνεια που είχε πάρει, τώρα του φταίνε οι τράπεζες που τον δάνειζαν.
Γιατί γκρινιάζετε μεγαλο- αγρότες που εκτός από τα δανεικά και την άγρια εκμετάλλευση των ξένων εργατών, μοιραστήκατε άλλα 120 δις επιδοτήσεις (όλα τα κιλά – όλα τα λεφτά), και αντί με αυτά να εκσυγχρονίσετε την αγροτική παραγωγή, γεμίσατε την χώρα με τζιπ 4Χ4 με αποτέλεσμα εκτός από τα αγροτικά προϊόντα να αυξήσουμε τις εισαγωγές και στα είδη πολυτελείας.
Γιατί γκρινιάζετε μικρομεσαίοι επαγγελματίες που τόσα χρόνια κόβετε απόδειξη όποτε θέλατε, με αποτέλεσμα να κλέβετε το Φ.Π.Α. και να δηλώνετε εισοδήματα μικρότερα από τα δικά μας.
Γιατί γκρινιάζετε υψηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι που εκτός από τον υψηλό μισθό σας και την λούφα μερικοί παίρνατε και το φακελάκι σας. Και μη μου πείτε ότι αυτό είναι εξαίρεση γιατί εκεί που δεν υπάρχει λούφα π.χ. γιατροί το φακελάκι είναι κανόνας, ενώ όπου δεν υπάρχει φακελάκι έχει γίνει κανόνας η λούφα. Δεν ξέρατε η δεν καταλαβαίνατε ότι με αυτό το παραγωγικό επίπεδο της χώρας δεν μπορούσε να συνεχιστεί το πανηγύρι ή μήπως νομίζατε ότι τα δανεικά θα μπορούσαν να συνεχιστούν επ’ άπειρο.
Αυτό που τώρα εσείς φοβάστε πως θα ζήσετε δηλ. με 300-700 € το μήνα εμείς το ζούσαμε δουλεύοντας σκληρά, όλα αυτά τα χρόνια που η χώρα δανείζονταν, χωρίς κανείς να νοιάζεται για μας.
Δεν επιχαίρουμε όμως γι’αυτό, θέλουμε όμως να αναλάβετε την ευθύνη σας εσείς και τα κόμματά που σας τα έδιναν τόσα χρόνια, να φανείτε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και να μην οδηγήσετε με την αλαζονεία σας την χώρα και όλους μας σε μεγαλύτερες περιπέτειες να μην πάμε δηλ. όπως είπε ο τζιμάκος ”από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο”.
Αναδημοσίευση από το Gyra's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου