"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

24 Ιαν 2012

Χριστιανόπουλος: Είμαι στριμένο άντερο - δε θέλω βραβεία!


Ότι ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος αρνήθηκε να παραλάβει Το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο του υπουργείου Πολιτισμού θα το διαβάσατε ή θα το ακούσατε. Είδατε, όμως, τι είπε το πρωί στους Γ. Οικονομέα -Δημ. Καμπουράκη στο Μega;
Αποκάλυψε ότι αρνείται επί 35 χρόνια να δεχθεί οποιαδήποτε τιμητική διάκριση, διότι δε δέχεται πνευματικά αφεντικά -όπως είπε χαρακτηριστικά.Έκανε γνωστό, μάλιστα, ότι επί χούντας είχε τιμηθεί με ένα μεγάλο βραβείο και, όταν αρνήθηκε να το παραλάβει, έστειλαν να τον συλλάβουν!
Γιατί;
Διότι εξέλαβαν την κίνησή του ως αντίσταση κατά του καθεστώτος!
«Τους είπα ότι όποιο καθεστώς κι αν ήταν, δεν θα δεχόμουν το βραβείο. Έτσι, με άφησαν ελεύθερο. Τουλάχιστον τώρα δε θα με συλλάβουν», πρόσθεσε χαριτολογώντας.
«Δε δέχομαι ούτε βραβεία ούτε λεφτά. Ούτε από το κράτος ούτε από ιδιωτικούς φορείς.
Η δική μου ηθική λέει ότι δε με ενδιαφέρει η δικαίωση που έρχεται απ’ τους άλλους. Δε δέχομαι πνευματικά αφεντικά. Δεν τα χωνεύω. Η δικαίωση έρχεται από μέσα μου».
Ο Χριστιανόπουλος είναι ένας μεγάλος ποιητής, αλλά και ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος -"στριμένο άντερο", όπως αυτοαποκαλείται!
Δε βλέπει τηλεόραση (δεν έχει καν), δεν ακούει ραδιόφωνο, δε διαβάζει εφημερίδες.
Φανταστείτε ότι δεν ήξερε πως έχει φύγει από αρχηγός της ΝΔ «ο νεαρός Καραμανλής», όπως τον αποκάλεσε στο Μega! Και αγνοούσε ακόμη και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά.
Αναδημοσίευση, από το aixmi.gr

2 σχόλια: