"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

26 Φεβ 2012

Το παράδειγμα είναι ο καλύτερος δάσκαλος

Θέλουν οι εκπρόσωποι του λαού να πείσουν τους πολίτες να αποδεχθούν τις αιματηρές θυσίες που τους ζητούν για τη σωτηρία της χώρας; Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Να δώσουν οι ίδιοι το παράδειγμα! Τόσο απλό και τόσο δύσκολο! Την αρχή έκανε ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αποποιούμενος τον μισθό του. Θα μπορούσε να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα ο Πρωθυπουργός.
 Ιδού μερικά ακόμη ενδεικτικά μέτρα που θα μπορούσαν άμεσα να ληφθούν:
* Δραστική μείωση του αριθμού των υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων για τα επόμενα δέκα χρόνια.
* Αμεση απόλυση της πληθώρας των συμβούλων των υπουργών και αντικατάστασή τους από εθελοντές-ειδικούς που υπηρετούν σε πανεπιστήμια, ινστιτούτα ή το ευρύτερο Δημόσιο.
* Υπαγωγή των αποδοχών του πρωθυπουργού, των υπουργών και των βουλευτών στο ενιαίο μισθολόγιο.
* Πλήρης κατάργηση της αμοιβής των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές της Βουλής.
* Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης σε αφυπηρετούντες βουλευτές που απολαμβάνουν συνταξιοδότηση από τον επαγγελματικό τους τομέα.
* Κατάργηση της δωρεάν παροχής αυτοκινήτου στους βουλευτές από τη Βουλή. Ηρθε η ώρα να κινούνται με τα δικά τους μέσα.
* Δραστική μείωση των δαπανών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (ορισμός ανώτερης χρέωσης), μετακίνησης, διαμονής και των εξόδων κέιτερινγκ για την πραγματοποίηση συναντήσεων/συμβουλίων τα οποία παρέχονται σε μέλη της κυβέρνησης, συμβούλους και διευθυντές υπουργείων και δημοσίων οργανισμών, καθώς και βουλευτές.
* Περικοπή στο μισό των κονδυλίων επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων. Με νομοθετικές ρυθμίσεις θα πρέπει η οικονομική διαχείριση των κομμάτων να γίνει διαφανής και ελεγχόμενη από τους οικονομικούς μηχανισμούς του κράτους.
* Δραστικός περιορισμός του αριθμού των αστυνομικών που φυλάσσουν πρώην και νυν Προέδρους της Δημοκρατίας, πρωθυπουργούς, αρχηγούς κομμάτων, υπουργούς, βουλευτές και επωνύμους. Το δυναμικό αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για τη φύλαξη του εθνικού πολιτισμικού μας πλούτου και των πολιτών που είναι έρμαιοι της ανομίας και παραβατικότητας.
* Αναστολή της μισθοδοσίας (με πληρωμή μόνο των ταμείων υγείας και σύνταξης) των καθηγητών πανεπιστημίου που ασκούν συγχρόνως ιδιωτικό επάγγελμα.
* Η Εκκλησία, αυτενεργώντας θα πρέπει να συμβάλει στον ελλειμματικό ελληνικό κορβανά, πρώτον, με την παραχώρηση ακινήτων για τη δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού αστέγων και, δεύτερον, με την εθελοντική αποδοχή της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας της.
* Κατάργηση των διοικητικών συμβουλίων της κάθε νοσηλευτικής μονάδας και υπαγωγή τους ανά περιφέρεια της χώρας σε ένα και μοναδικό διοικητικό συμβούλιο. Τα μέλη των περιφερειακών συμβουλίων να επιλέγονται με προκαθορισμένα κριτήρια με γνώμονα μόνο τη γνώση και την εμπειρία τους.
Αν οι ηγήτορες πρώτοι δείξουν την αναγκαιότητα των περικοπών με την περικοπή των προνομίων τους, τότε όλοι οι Ελληνες θα τους ακολουθήσουν με ενθουσιασμό.
ΥΓ.: Ο τίτλος είναι ρήση του Βενιαμίν Φραγκλίνου.
Του Χαράλαμπου Μουτσόπουλου ομότιμου καθηγητή Ιατρικής, από το ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου