"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

21 Μαρ 2012

Ημέρα ποίησης!

Έρμαιο
Έσταξε στυφό φαρμάκι από
τα λυσσασμένα σπλάχνα του.
Νόθευσε την άδολη ψυχή μας.
Τορπίλισε την γαλήνη της σιγαλιάς.
Οτιδήποτε τώρα,μοιάζει σαν καρυδότσουφλο.
Ένα καρυδότσουφλο που επαφίεται στον
άπληστο παραλογισμό της σάρκας.
Οι σάρκες δεν είναι όπως παλιά.
Άλλαξαν μονομιάς,κάτω από την επέλαση
του στυγνού ναρκισσισμού.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΡΑΤΗΣ
Με αυτό το ποίημα, με τίτλο:''Έρμαιο'', ο μαθητής Λυκείου, Λευτέρης Φράτης κατέκτησε το Α' βραβείο στον Διαγωνισμό ποίησης της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδ.Ελλάδος .
Ο Λευτέρης Φράτης, γεννήθηκε στην Πάτρα στην οποία ζει και δραστηριοποιείται.Είναι μαθητής Λυκείου.Αρθρογραφεί στις Πατραϊκές εφημερίδες ''Αλλαγή'' και ''Γνώμη'',καθώς επίσης στην ''Αυγή'' Πύργου,ενώ περιστασιακά,άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί στην αθηναϊκή εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''. Επίσης γράφει ποιήματα με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο: Φιλέας Φιλιάτης κι αυτό γιατί έλκει την καταγωγή του από τους Φιλιάτες θεσπρωτίας. Έχει έντονους προβληματισμούς και αναζητήσεις, κυρίως για τα σύγχρονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.Το ενδιαφέρον του κεντρίζουν τα θέματα που σχετίζονται με τις σπουδές,τις εργασιακές σχέσεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ενδιαφέρεται επίσης για δημοσιεύματα οικονομικού αλλά και πολιτικού τύπου καθώς και για την μόλυνση του περιβάλλοντος.
Η Εταιρεία Λογοτεχνών με το παρακάτω δελτίο τύπου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Δ΄Διαγωγνισμού ποίησης : 
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ποιητικού διαγωνισμού που προκήρυξε η Εταιρεία Λογοτεχνών με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ». Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού ( Λεωνίδας Μαργαρίτης ,Μαρία Καρέλα , Σταύρος Ιντζεγιάννης) με παμψηφεί απόφαση της απένειμε τα τρία βραβεία στους κάτωθι μαθητές :
Το Α΄ Βραβείο στο μαθητή του 13ου Λυκείου Πατρών Λευτέρη Φράτη με το ψευδώνυμο Φιλέας Φιλιάτης για το ποίημα του «ΕΡΜΑΙΟ».
To Β΄ Βραβείο στη μαθήτρια του 3ου Λυκείου Πατρών Μαρία Μπαρά με το ψευδώνυμο «ηλιόφως» για το ποίημα της « ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ»
Το Γ΄ Βραβείο στη μαθήτρια του 3ου Γ.Ε. Λυκείου Πατρών Ρεβέκκα Ραύτη με το ψευδώνυμο «ΑΡΑΧΝΗ» για το ποίημα της «ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΊΟ»
Τα βραβεία επιδόθηκαν στη διάρκεια των εκδηλώσεως για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης που είχε οργανώσει η Εταιρεία Λογοτεχνών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών.
Τα βραβεία πέραν του τιμητικού διπλώματος που επιδόθηκε στους διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες συνοδεύθηκαν και με μια σειρά βιβλίων ποίησης, προσφορά της Εταιρείας Λογοτεχνών.
Με αφορμή την σημερινή ημέρα ποίησης, εμείς ως Θεσπρωτοί συμπατριώτες του, συγχαίρουμε τον Λευτέρη Φράτη για την επιτυχία του αυτή και ευχόμαστε να κατακτήσει και να πολιτογραφηθεί επάξια στην ποιητική πολιτεία!
Ελπήνωρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου