"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

8 Δεκ 2012

"Ο παρασιτισμός της πολιτικής τάξης επί του κοινωνικού σώματος"

Παραθέτουμε παρακάτω δύο κείμενα από την  Καθημερινή, ένα του Νίκου Ξυδάκη και ένα του Κωνσταντίνου Ζούλα, που δείχνουν ότι, παρά τα  όσα συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια, τα πολιτικά κόμματα συνεχίζουν να μοιράζουν τις κρατικές θέσεις, όχι με αξιοκρατικά  κριτήρια αλλά με βάση τα κομματικά τους γραμμάτια. Με τέτοιες  πολιτικές συμπεριφορές θεωρώ ότι όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού πέφτουν στο κενό. Το πολιτικό κατεστημένο τελικά δεν μπορεί να αλλάξει το ίδιο, αφού  είναι εγκλωβισμένο στον παρασιτικό αυτισμό του, και ως εκ τούτου αδυνατεί να  οδηγήσει τη χώρα στην αναγέννησή της, μέσα από ένα νέο αναγκαίο κοινωνικό "παράδειγμα".




1. Αποτυχημένοι άεργοι στις ηγεσίες ΔΕΚΟ, του Νίκου Ξυδάκη.

Ακόμη και την υστάτη ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι αρχηγοί των συγκυβερνώντων κομμάτων έχουν την ευκαιρία να στείλουν στον δοκιμαζόμενο και απαισιόδοξο ελληνικό λαό ένα εγκαρδιωτικό και ενωτικό μήνυμα: ένα μήνυμα για αξιοκρατία, για αποκατάσταση της λειτουργικότητας και του αισθήματος δικαίου στο κράτος. Τέτοια ευκαιρία είναι ο διορισμός νέων επικεφαλής στις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Mέχρι στιγμής, οι διαρροές από τα κυβερνητικά γραφεία προεικονίζουν την ίδια θλιβερή τακτική διορισμών αποτυχόντων πολιτευτών στις ηγετικές θέσεις των δημόσιων οργανισμών, αυτήν ακριβώς την τακτική που εξαθλίωσε τη διοίκηση και εξαχρείωσε διοικούντες και πολίτες. Μιλάμε βέβαια για την πιο αισχρή μορφή πελατειακής διαχείρισης κρατικών πόρων και εξουσίας και για τον παρασιτισμό της πολιτικής τάξης επί του κοινωνικού σώματος, ρικνού πλέον, χωρίς σάρκα και χωρίς αίμα. Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να αναλογιστούν σε ποια οικτρή κατάσταση βρίσκεται το κράτος που διοικούν, την ένδεια στελεχών και την απουσία φρονήματος μεταξύ των εναπομεινάντων, την αδιαφορία ή και την εχθρότητα.
Οφείλουν επίσης να αναλογιστούν σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο λαός και βάσει ποιων υποσχέσεων τους εξέλεξε: όλοι μιλούσαν για ανασυγκρότηση του κράτους, για αξιοκρατία και διαφάνεια. Οχι για διαμοιρασμό οφικίων στους γνωστούς αποτυχημένους, όχι για πλιάτσικο βάσει ποσοστώσεων, επί ενός κράτους ήδη κατασπαραγμένου από το χρέος. Ο λαός έχει δείξει αξιοθαύμαστη αντοχή κατά την τριετή ύφεση. Και με ανάλογη προσαρμοστικότητα πασχίζει να σταθεί όρθιος στα νέα δυσμενή δεδομένα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό που περιμένει από την ηγεσία του, και αυτή του το οφείλει, δεν είναι τα λεφτά που δεν υπάρχουν, είναι τουλάχιστον αξιοπρέπεια. Δηλαδή, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, αποτελεσματικότητα, αυτοσεβασμός εντέλει. Ας τα σκεφτούν αυτά οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης· ενώπιον της Ιστορίας και όχι ενώπιον των αέργων ακολούθων τους.

2. Τα «τσικό» τους στις ΔΕΚΟ,  του Kωνσταντίνου Zούλα.

Διοικητής στον ΕΛΓΑ αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασ. Εξαρχος. Επικεφαλής του Oργανισμού Κοινοτικών Ενισχύσεων ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Γρ. Αποστολάκος. Τον ΟΓΑ θα διοικήσει ο γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ. Κ. Ζωντανός. Στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης παραμένει πρόεδρος ο, «εκλεκτός» του Ευ. Βενιζέλου, Στ. Αγγελούδης και στο Κέντρο Κατάρτισης των ΕΛΤΑ τοποθετείται ο εκ Μεσσηνίας υποψήφιος της Ν.Δ. Μάκης Γάκης. Στον ΕΛΟΤ, πρόεδρος ορίζεται ο 34χρονος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αγγ. Τόλκας και στον ΟΣΥ (λεωφορεία - τρόλεϊ) ήδη ανέλαβε διοικητής ο πρώην γραμματέας της ΔΑΠ Γιάννης Οικονόμου.
Θα μπορούσα να συνεχίσω με την παράθεση όλων των ονομάτων που επέλεξαν οι πράσινοι και οι γαλάζιοι για να ηγηθούν στις ΔΕΚΟ. Αλλά δεν έχει νόημα, καθώς το... νόημα το έχετε καταλάβει. Και μόνον από αυτή τη λίστα είναι πια πασίδηλο ότι ακόμη και σήμερα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί στη χώρα και κυρίως γιατί τα κόμματά τους περιβάλλονται από πλήρη ανυποληψία.
Οσοι θεωρούν την κριτική υπερβολική ας απαντήσουν σε δύο ενδεικτικά ερωτήματα: Ποια είναι τα επαγγελματικά προσόντα του 39χρονου Γ. Οικονόμου για να διοικήσει 6.183 ανθρώπους(!) που εργάζονται στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ; Οτι κολλούσε αφίσες πριν γίνει πρόεδρος της ΔΑΠ ή ότι μετεξελίχθη σε πρωτοπαλίκαρο της κ. Μπακογιάννη; Και ο συμπαθής, κατά τα άλλα, 34χρονος Αγγ. Τόλκας, γιατί άραγε είναι κατάλληλος να ηγηθεί των 12 πολυπληθών τμημάτων του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης; Του προσέφερε τα απαιτούμενα προσόντα όση δικηγορία πρόλαβε να ασκήσει πριν γίνει για δύο χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ;
Θα περίμενε κανείς τα άλλοτε κραταιά κόμματα να έχουν συνειδητοποιήσει επιτέλους την ανάγκη στις διοικήσεις –έστω– των ΔΕΚΟ να επιλέξουν έμπειρους τεχνοκράτες του ιδιωτικού τομέα που θα αναλάβουν να τις εξυγιάνουν. Δηλαδή όχι τους κολλητούς τους και δη εκείνους που μόνο τους προσόν μοιάζει η... αποτυχία τους να επανεκλεγούν βουλευτές. Κι όμως, κοιτάζοντας κανείς τη λίστα, η μόνη διαφορά που θα βρει με το παρελθόν είναι κάποια ονόματα με την ένδειξη «στέλεχος της ΔΗΜΑΡ»... Κατά τα λοιπά, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος απορούν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επελαύνει προς την εξουσία και γιατί η ασυνάρτητη Χ.Α. αναδεικνύεται δημοσκοπικά σε τρίτη πολιτική δύναμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου