"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

3 Ιουν 2010

Δημοψήφισμα για να επιλέξουμε τον ιμπεριαλιστή αφέντη μας!

Ο Μίκης Θεοδωράκης με παρέμβασή του σε εκδήλωση του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Συνασπισμού, πρότεινε την αποχώρηση της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ. Προχωρώντας το πολιτικό του σκεπτικό ο γνωστός και καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης πρότεινε επίσης, μετά την αποχώρηση από το μηχανισμό στήριξης και από το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα "να στραφεί για στήριξη σε άλλες φιλικές χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα και τις αραβικές χώρες και ειδικότερα για την εθνική άμυνα να προμηθευτεί υπερσύγχρονο στρατιωτικό αμυντικό υλικό από τη Ρωσία και την Κίνα". Ακόμη, επισήμανε ότι με κεντρικό σύνθημα " για τη σωτηρία της πατρίδας" και με μπροστάρηδες τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου να οδηγηθούμε σε μια αναγεννητική και σωτήρια κινητοποίηση προτείνοντας να γίνει δημοψήφισμα. Σε περίπτωση δε θετικής ψήφου από τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να αναθέσει την εξουσία σε ομάδα ακέραιων και ικανών πολιτών και παράλληλα να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη συντακτικής εθνοσυνέλευσης.
Αν κατάλαβα καλά ο Μίκης Θεοδωράκης σε απόλυτη ταύτιση με την παραδοσιακή αριστερά, διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και την ακροδεξιά θέλουν να φύγουμε από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και να επιλέξουμε τον ρωσοκινέζικο ιμπεριαλισμό; Μήπως στην Ελλάδα πάθαμε ομαδική παράκρουση και γίναμε ξαφνικά ζηλωτές της ρωσικής μαφιόζικης δημοκρατίας , της μονοκομματικής ψευτοκουμουνιστικής κινεζικής δημοκρατίας και της ισλαμοδημοκρατίας των αράβων; Και ως προς τι το δημοψήφισμα; Για να επιβεβαιώσει ή να επιλέξει ο λαός τον αφέντη ιμπεριαλιστή του; Αλλά εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η πρόταση του Θεοδωράκη για την εθνική άμυνα, να προμηθευτεί δηλαδή, η χώρα υπερσύγχρονο στρατιωτικό αμυντικό υλικό από τη Ρωσία και την Κίνα. Σε μία χώρα που έχει ήδη καταρρεύσει οικονομικά εκτός των άλλων και από τις υπέρογκες αμυντικές δαπάνες, είναι δυνατόν να γίνεται μία τέτοια πρόταση από σώφρονες και μάλιστα αριστερούς πολιτικούς άνδρες; Το ζητούμενο δηλαδή είναι από ποιον ιμπεριαλιστή θα προμηθευτούμε τα καλύτερα οπλικά συστήματα;
Η λογική αυτή μου έφερε στη μνήμη ένα παλαιό σύνθημα που φωνάζαμε στα φοιτητικά μας χρόνια στα αμφιθέατρα της Θεσσαλονίκης, στην αρχή της δεκαετίας του 80, όταν είχαν κηρυχθεί ταυτόχρονα οι δικτατορίες του Εβρέν στην Τουρκία και του Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία, για να πικάρουμε τους Κνίτες: «Κάτω η χούντα της Τουρκίας, ζήτω η χούντα της Πολωνίας». Σαν να μη πέρασε μια μέρα από τότε και ενώ κατέρρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, η ίδια πολιτική σκέψη κυριαρχεί σ’ αυτούς τους χώρους.
Αλλά νομίζω ότι δεν είναι καθόλου αθώες αυτές οι απόψεις και δε γίνονται χάριν της δυσαρέσκειας που κυριαρχεί στη χώρα απέναντι στους ευρωπαίους και το ΔΝΤ που μας επιβάλλουν τα σκληρά μέτρα. Έχει προ πολλού συσταθεί σε πολιτικό επίπεδο το φαιοκόκκινο πανεθνικό μέτωπο (Ακροδεξιά, Κ.Κ.Ε. και μέρος του ΣΥΡΙΖΑ) που κάνει ότι είναι δυνατόν να ξεκόψει την Ελλάδα από το Δυτικό κόσμο και να τη βάλει στην τροχιά του ρωσικού και κινέζικου ιμπεριαλισμού. Εκτελεστικός βραχίονας αυτού του σχεδίου είναι το ΠΑΜΕ, που με τις επιλεκτικές αλλά καλά στοχευμένες κινητοποιήσεις του (αποκλεισμός κρουαζερόπλοιων, κ.λ.π.) προσπαθεί να φέρει τη χώρα μια ώρα αρχύτερα σε συνθήκες οριστικής πτώχευσης και να τη σπρώξει οριστικά στην αγκαλιά του ρωσοκινέζικου ιμπεριαλισμού. Και βέβαια, στις δηλώσεις του ο Μίκης Θεοδωράκης δε μιλάει για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακριβώς γιατί και ο ρωσοκινέζικος ιμπεριαλισμός μας θέλει ως χώρα εντός της Ευρώπης, για να μας χρησιμοποιεί ως δούρειο ίππο για την ευρωπαϊκή ταυτοποίηση και την προώθηση των προϊόντων αυτών των χωρών στις αγορές της Ευρώπης.

Βλέπετε ότι οι ζηλωτές της δημοκρατίας και οι ζηλωτές της αντιδημοκρατίας μετρούν τις καταστάσεις με περιορισμένα χρονικά μέτρα.








Ελπήνωρ

5 σχόλια:

  1. "ΦΟΒΟΥ ΤΟ ΓΗΡΑΣ ΟΥ ΓΑΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα ήταν καθόλου πρόβλημα για τη χώρα αγαπητέ Ελπήνορα, αν μόνο αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και ο Μίκης , επιθυμούσαν η χώρα να μπει στη τροχιά του ρωσοκινέζικοιρανοαραβικού μπλοκ. Είναι πρόβλημα όμως για τη χώρα από τη στιγμή που και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων και ένα σημαντικό κομμάτι στελεχών τους αλληθωρίζει προς τη μεριά αυτή, αν δεν οδηγεί, με σχέδιο τη χώρα προς τον άξονα αυτό.

    Εδώ είναι κομμάτι της επιστολής του Μ. Θεοδωράκη για την εκλογή Σαμαρά!

    "Αγαπητέ μου Αντώνη, Πανηγυρίζω κι εγώ μαζί σου στην θριαμβευτική σου νίκη που διανοίγει μια νέα προοπτική για την Ελλάδα μας!" αναφέρει στην επιστολή του και υπογράφει: "Με αγάπη δικός σου, Μίκης".

    Βέβαια ο Μίκης πρότεινε να αγοράσουμε όπλα από Ρωσία και Κίνα, αλλά τι να τα κάνουμε τα όπλα αφού πλέον ο «προαιώνιος εχθρός» (Τουρκία), έγινε πολύ καλός μας φίλος και ο Ερντογάν έκανε τη τιμή στο Μίκη να τον επισκεφτεί στο σπίτι του.

    http://www.youtube.com/watch?v=c7Txs-F9PYQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ανυσηχείς, αγαπητέ Ελπήνορα! Όπως από συστάσεως Ελληνικού κράτους, έτσι και τώρα δεν θα επιλέξουμε εμείς το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο που θα ανήκουμε! Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για μας. Ισχύει για όλους εκτός 5-6 μεγάλων χωρών που καθορίζουν σήμερα τις τύχες του πλανήτη.
    Τα δικά μας προβλήματα έχουν ενδογενή αιτία. Ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Ευρωπαίοι, ούτε κανένας άλλος σιγοντάρησε τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια!
    Όσο για το Μίκη, σεβαστές οι απόψεις του, αλλά ποτέ δεν είχαν χρονικό ορίζοντα πέρα των έξι το πολύ μηνών. Διαφωνώ κάθετα (που λέγαμε παλιότερα).
    ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Ελπήνορα, σε λίγες μέρες αρχίζει το Μούντιαλ και όλοι οι συμπατριώτες μας θα εκστασιάζονται μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες. Φαντάσου να πετύχουμε και καμιά νίκη! Ποιος Θοδωράκης, ποιο ΠΑΜΕ, ποιος ΣΥΡΙΖΑ, ποια Τρόικα και ποιο ασφαλιστικό μπορεί να ανακόψει την "αντεπίθεση" (κατά ΚΚΕ) των "ηρώων μας", Χαριστέα και των άλλων ελληναράδων ποδοσφαιριστών; Ποιος;
    ΕΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ελπήνορα,κατανοώ το Μικη, είναι γέρος άνθρωπος και λέει τα δικά του.Αλλά διακρίνω στη σκέψη του μία σπίθα που λέει... ο υπαρκτός καπιταλισμός είναι νεκρός , στραφείτε αλλού.
    Πράγματι αν δούμε τον υπαρκτό καπιταλισμό από αρκετό ύψος, εννοώ από ύψος όπου το οπτικό μας πεδίο να μη περιλαμβάνει μόνο την Ευρώπη , θα δούμε πείνα και δυστυχία. Δεν είναι πρόσφατη η ανακάλυψη. Αντίθετα χώρες όπως η Κίνα ή η Κούβα έχουν λύσει αυτά τα προβλήματα παρά τις όποιες ενστάσεις ατομικών ελευθεριών. Αυτό είναι και το ζητούμενο.
    Κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης, εξοστρακισμό της φτώχειας, σιγουριά στον πολίτη με ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ.
    Αυτό νομίζω είναι το κεντρικό ζητούμενο των καιρών μας.
    Ο Μίκης το εκφράζει λειψά. Έχει δίκιο όμως όταν λέει να στραφούμε προς τους πνευματικούς ανθρώπους του πολιτισμού μας. Πάντα ΑΥΤΟΙ ήταν ο οδηγός μας. Σήμερα στερούμαστε των πνευματικών ανθρώπων επειδή τα ΜΜΕ προβάλουν τις δικές τους σάπιες αξίες.
    Θέλουμε blogs σαν και αυτό με λόγο , με έκφραση απόψεων , με προτάσεις ανθρώπων της τέχνης , του λόγου.
    ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή