"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

30 Ιουν 2010

Με κλαρίνα και βιολιά



Τώρα που άρχισε η καλοκαιρινή περίοδος και όλοι οι Ηπειρώτες ξεφαντώνουν με τους ήχους της δημώδους ηπειρώτικης μουσικής στα πανηγύρια που οργανώνονται στα χωριά, στις παραλίες και στα ξωκκλήσια, ο πολυτάλαντος δάσκαλος και φίλος, υπεύθυνος πολιτιστικών προγραμμάτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, Βασίλης Δόσης, έβγαλε το πρώτο του CD ως τραγουδιστής και μάλιστα με τη συνοδεία του αέναου κλαρινίστα Γρηγόρη Καψάλη.

Ένα CD με τίτλο, "Με κλαρίνα και βιολιά", το οποίο περιέχει 21 παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια, πωγωνίσια, ζαγορίσια, συρτά, καλαματιανά, τσάμικα είναι η νέα πολιτιστική δουλειά του αγαπητού Βασίλη. Θεωρούμε πως ο Βασίλης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και επαίνους για την πολιτιστική του δημιουργία, αφού είναι ήδη γνωστός στην περιοχή μας ως μουσικός, τραγουδιστής, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός, ζωγράφος, κ.α.

Ελπήνωρ

3 σχόλια:

  1. Πάντως, το ηπειρώτικο τραγούδι το ακούς σε πιο γνήσιες και αυθεντικές εκτελέσεις εκτός Ηπείρου, στην Μακεδονία, Θεσσαλία κλπ. Ίσως επειδή εκει δε ... γύφτισε ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιδιαιτερότητα αυτού του δίσκου έγκειται στην ποικιλία του προγράμματος και στη ροή των τραγουδιών καθώς επίσης και στα παραδοσιακά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν και που σήμερα δύσκολα τα συναντάς σε ηχογραφήσεις. Σαφώς και υπάρχουν χνήσιες εκτελέσεις ξεχασμένες όμως δυστυχώς στα μέρη μας οι περισσότερες απ' αυτές. Αλήθεια πόσον καιρό έχουμε ν' ακούσουμε αυτές τις γνήσιες και αυθεντικές εκτελέσεις που αναφέρει ο ανώνυμος φίλος!!!;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' ευχαριστώ φίλε Ελπήνωρα για τα καλά σου λόγια. Νομίζω ότι ο Γρηγόρης Καψάλης είναι μια εγγύηση για γνήσια και αυθεντική εκτέλεση παραδοσιακής μουσικής αλλά και οι "ανώνυμοι" φίλοι που τον συνοδεύουν. Όσο για τη φωνή μου, γούστα είν' αυτά, σ' άλλους θα αρέσει, σ' άλλους όχι. Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή των τραγουδιών η οποία έγινε με βάση την πείρα μου πάνω στο γλέντι αλλά και τις προσωπικές μου προτιμήσεις. Δε γίνεται να "καλύψουμε" τους πάντες. Ευχαριστώ για την κατανόηση...
    Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή