"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

20 Οκτ 2016

Όταν η Ιστορία σου βγάζει τη γλώσσα

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου, από την Καθημερινή
Το 1999 ο κ. Τσίπρας ήταν πάνω-κάτω εικοσιπεντάρης. Φέρελπις νέος στο Πολυτεχνείο δεν ξέρω αν είχε συμμετάσχει στις εκδηλώσεις συμπαθείας προς τον τότε πρόεδρο Κλίντον. Αν θυμάστε ο ηρωικός λαός των Αθηνών εν χορώ ούρλιαζε «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών» διανθίζοντας τον πόλεμο ιδεών με φωτιές, συμβολικό εκσφενδονισμό λίθων, καθώς και πάντα συμβολικές θραύσεις υαλοπινάκων και άλλες απαραίτητες καταστροφές που ορίζει το πανάρχαιο τελετουργικό της προοδευτικής διαμαρτυρίας. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις ως προς τη συμμετοχή του νυν πρωθυπουργού στην τότε υποδοχή, διότι δεν γνωρίζω αν την ημέρα εκείνη ήταν απησχολημένος σε άλλες, εξίσου επείγουσες, κομμουνιστικές εργασίες. Υποθέτω ότι θα στάθμισε την αξία της συμβολικής κατάληψης του Πολυτεχνείου σε σχέση με την αξία της συμβολικής κλωτσοπατινάδας, θα έκρινε τι συμφέρει περισσότερο την Ιστορία και θα έπραξε αναλόγως. Αν θυμάμαι σωστά, ο κ. Τσίπρας ήταν στη νεολαία του Συνασπισμού με προϋπηρεσία στην ΚΝΕ, παιδί απ’ αυτά που «λένε στη ζωή το μεγάλο Ναι», όπως έγραψε ο πάντα εύστοχος Γιάννης Ρίτσος, υμνητής των τανκς που εισέβαλαν στην Πράγα.
Το 2016 ο κ. Τσίπρας είναι σαραντακάτι και ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα υποδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο Ομπάμα. Δεν θα είναι μόνος. Θα τον πλαισιώνουν πολιτειακοί παράγοντες, όπως ο κ. Βούτσης, με black shirt –black tie έγραφε η πρόσκληση και μπερδεύτηκε– και κάποια επιφανή μέλη της κυβέρνησής του τα οποία, δικαιούμαι να υποθέσω, θα είχαν συμμετάσχει και αυτά στην υποδοχή του Κλίντον. Σίγουρα πάντως έχουν φωνάξει «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών» στη διάρκεια κάποιας από τις επετειακές πορείες του Πολυτεχνείου. Συμπυκνώνω: όσοι έκαιγαν την Αθήνα όταν ήρθε ο Κλίντον, θα υποδεχθούν τώρα εν πλήρει επισημότητι έναν άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα σταθούν προσοχή –τρόπος του λέγειν δηλαδή– μπροστά στη σημαία κατά την ανάκρουση των Εθνικών Υμνων.
Σε ποιον βγάζει τη γλώσσα η Ιστορία; Μη βιαστείτε να απαντήσετε στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι πολύ φοβούμαι ότι η Ιστορία, η οποία δεν έχει πάψει να διασκεδάζει με τα καμώματά μας τα τελευταία χρόνια, τη γλώσσα της τη βγάζει στη γλυκιά πατρίδα μας. Λυπάμαι πολύ αλλά αυτή είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι η χώρα, η οποία έδωσε την κυβέρνηση στο τσούρμο που έκαιγε την Αθήνα επειδή την επισκέφθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Το μόνο που μένει είναι να ζητήσουν από τον κ. Ομπάμα να παρατείνει την παραμονή του για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.
Υπάρχουν και καλύτερα. Τα καλύτερα μας τα προσφέρουν γενναιόδωρα όσοι συμπολίτες μας ανησυχούν για την πολιτική ωριμότητα των Αμερικανών και τον κίνδυνο να γίνει πλανητάρχης ο Τραμπ. Είναι άνθρωποι που έφεραν στη Βουλή την κ. Χριστοδουλοπούλου μετά του συζύγου της, τον κ. Νικολόπουλο, τον κ. Χαϊκάλη, τον κ. Μπαλτά, παλιότερα δε τον κ. Ψωμιάδη. Μεγάλο δε τμήμα αυτών παρακολουθεί τις εκπομπές του Λάκη του Λαζόπουλου. Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στο ανώτατο στάδιο της πολιτικής ωριμότητος, πλην όμως, δυστυχώς δεν έχει τη δύναμη να επιβάλει την πολιτική του και εκτός συνόρων όπως οι ΗΠΑ. Δικαίως ανησυχούν λοιπόν.
Και μην ξεχάσει ο κ. Τσίπρας να συγχαρεί για τη νίκη Κλίντον, αν ο Ομπάμα έρθει μετά τις εκλογές. Ξέρετε τη σύζυγο εκείνου του φονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου