"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

21 Αυγ 2011

Ο μεγαλύτερος εργοδότης - Το όνειρο του Πάρι Κουκουλόπουλου είναι να προσλαμβάνει.

Πριν γίνει υπουργός, ο Παρασκευάς (ή Πάρις) Κουκουλόπουλος υπήρξε δήμαρχος επί εικοσαετία. Και όχι μόνο αυτό. Μετακινούμενος στην κεντρική πολιτική σκηνή, άφησε πίσω του έναν από τους πιο χρεωμένους δήμους της επικράτειας. Οι συνολικές υποχρεώσεις του δήμου Κοζάνης έφτασαν πριν από τον Καλλικράτη σε 32.789.967 ευρώ, όπως μέτρησε το Υπουργείο Εσωτερικών, ή το 150% των ετήσιων εσόδων του δήμου, όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση του δήμου.
Ο δήμος Κοζάνης είναι ίσως η μικρογραφία της χώρας. Τα υπέρογκα χρέη του δεν έγιναν παραγωγικές επενδύσεις, αλλά προσλήψεις. Όπως λένε άνθρωποι της περιοχής, σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ο τότε δήμαρχος Κοζάνης και νυν υπουργός Εσωτερικών επήρετο ότι είναι ο δεύτερος μετά τη ΔΕΗ μεγαλύτερος εργοδότης στην περιοχή.
Ο τελευτςαίος ανασχηματισμός ήταν η μεγάλη αναβάθμιση για τον κ. Κουκουλόπουλο. Από δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της Κοζάνης έγινε ο πρώτος εργοδότης της χώρας. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι κατά κάποιον τρόπο στη δούλεψή του, αλλά οι φιλοδοξίες του ανθρώπου δεν τελειώνουν ποτέ. Γι αυτό, καταμεσής του Αυγούστου, έριξε τη μεγάλη βόμβα: το υπουργείο στο οποίο είναι υφυπουργός προωθεί σχέδιο για πρόσληψη ακόμα 100.000 ατόμων για έργα αυτεπιστασίας τωνδήμων.
Κανείς δεν αναρωτήθηκε τι στην ευχή θα "επιστατούν" 100.00 νοματαίοι στους δήμους, όταν οι περισσότεροι από αυτούς είναι χροκοπημένοι, αλλά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, θα απασχοληθούν "στην κατεύθυνση των μικρών αναπτυξιακών έργων, οικοδομικής φύσεως", τα οποία υποτίθεται ότι οι δήμοι εκτελούσαν με αυτεπιστασία, αλλά συνήθως ανέθεταν σε εργολάβους. Χαράς ευαγγέλια, λοιπόν, για τους ρουσφετολόγους δημάρχους, ενώ στα υπουργεία δεν θα ξέρουν τι να κάνουν τους χιλιάδες που περισσεύουν από ένα έτσι κι αλλιώς υπερδιογκωμένο Δημόσιο.
Πηγή: Κεφάλαιο

1 σχόλιο:

  1. Απελπισία... αυτοί οι άνθρωποι διαπράττουν εσχάτη προδοσία σε βάρος της χώρας... και είναι ακόμη εκεί και κυβερνούν...
    Το χειρότερο είναι ότι και της ΝΔούλας είναι μία από τα ίδια...
    Οι δε του κουκουέ και σύριζα, ιδίως οι πρώτοι, κοιτάνε πως θα καταστρέψουν τουρισμό, επιχειρήσεις, οικονομική δραστηριότητα (όση έμεινε..) για να υπάρχουν πιο πολλοί δυστυχισμένοι και να αλιεύσουν πιο πολλούς ψήφους...
    Για λαος μη μιλάμε... ψάχνουν πλάγιους και ανέντιμους τρόπους να επαναφέρουν τον ψωμιάδη στα πράγματα... τι να πεις...
    Δεν έχουμε εναλλακτικές λύσεις... όλο το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή