"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

11 Ιαν 2011

Στις ανταλλαγές η άκρη του νήματος για την αυθαίρετη δόμηση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας!


Πίσω από την αυθαίρετη δόμηση, τους περίεργους και ύποπτους αποχαρακτηρισμούς εκτάσεων και τις ευθύνες των αρμοδίων υπηρεσιών για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Σύβοτα, βρίσκεται ένα ακόμη τεράστιο ζήτημα.

Ένα ζήτημα που ενδεχομένως αποτελεί και την άκρη του νήματος, ώστε να ξετυλιχθεί το περίεργο κουβάρι που απασχολεί πλέον την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Πρόκειται για τις ανταλλαγές εκτάσεων που έγιναν. Ανταλλαγές που όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, την τελευταία δεκαετία πήραν τεράστιες διαστάσεις.
Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που διέθεταν εκτάσεις σε διάφορες άλλες περιοχές της Θεσπρωτίας και βρέθηκαν τελικά να τις έχουν ανταλλάξει με εκτάσεις στα Σύβοτα. Ίσης αξίας, κατά το νόμο, αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθούν στο Νομό εκτάσεις, οικόπεδα ή ακόμη και αγροτεμάχια που η τιμή τους κοστολογείται όσο στα Σύβοτα.
Εάν ανοίξουν οι φάκελοι αυτοί, τότε θα αποκαλυφθούν πολλά, αναφέρουν έγκυρες πηγές από την περιοχή και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν από την αιρετή περιφέρεια Ηπείρου, ανοίξουν και ελεγχθούν πλέον οι φάκελοι που χειρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια η Νομαρχία.

Πηγή: http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/7324-2011-01-10-22-54-19.html

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορώ να φανταστώ, για παράδειγμα, ποιο αγροτεμάχιο στον Τσαμαντά ή σε άλλο χωριό της Μουργκάνας μπορεί να έχει ίση αξία με κάποιο οικόπεδο στα Σύβοτα. Αλλά ας όψονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή