"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

9 Φεβ 2011

Δε ντρέπεται κανείς γι’ αυτό το χάλι; Άξιοι…

Είναι απολύτως λογικό να υπερασπίζεσαι το ψωμί σου. Να επιδιώκεις με νύχια και με δόντια, να κρατήσεις ό,τι έχεις κερδίσει τόσα χρόνια. Είναι όμως απαράδεκτο, απάνθρωπο και αντικοινωνικό να το κάνεις με τέτοιο σαδιστικό τρόπο. Ειδικά όταν το διακύβευμα είναι η υγεία.

Οι ουρές των απελπισμένων γερόντων στα κατά τόπους ιατρεία του ΙΚΑ, η απόγνωση εμπρός στο αδιέξοδο και η αγωνία για την αναζήτηση λύσης προκαλούν λύπη και προσβάλουν τον πολιτισμό μας.
Αν και συνηθισμένοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ να διαβιούν σε ένα σχεδόν απάνθρωπο σύστημα, αυτή τη φορά ένιωσαν ασφυκτικά εγκλωβισμένοι και ολοκληρωτικά αδύναμοι.
Δεν ήταν το γεγονός πως θα περάσουν μέρες για το πολυπόθητο ραντεβού με τον γιατρό, δεν ήταν η συνήθης απαξιωτική και συχνά προσβλητική συμπεριφορά του, ούτε η πρόκληση να περάσουν το απόγευμα από το ιατρείο του, για να εξυπηρετηθούν καλύτερα έναντι μόλις 30 ευρώ!
Ήταν ένα τεράστιο τείχος που ορθώθηκε γύρω τους απειλητικό. Το απαραίτητο φάρμακο και η επείγουσα ιατρική γνωμάτευση που με περισσό κόπο και ανεξάντλητη υπομονή εξασφάλιζαν, τώρα δεν υπήρχε. Ανήμποροι, φοβισμένοι αλλά και οργισμένοι από την εγκατάλειψη, αναζητούσαν μέρες αβοήθητοι απεγνωσμένα μια λύση, για το αυτονόητο και το στοιχειώδες.
Χωρίς γιατρό, χωρίς φάρμακο, χωρίς χρήματα, χωρίς ελπίδα. Είναι η απόλυτη απανθρωπιά ενός συστήματος, που κατάφερνε να κερδοσκοπεί και να πλουτίζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εκμεταλλευόμενο ακόμη και αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους, με το πενιχρό εισόδημα.
Ασυγκίνητοι εμπρός στην ανθρώπινη ανημπόρια, γιατροί που ορκίστηκαν στον Ιπποκράτη έκαναν το πρωτοφανές. Απειλούσαν με πειθαρχικές ποινές συναδέλφους τους, ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ ή τον ΟΑΕΕ που θα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, χωρίς αμοιβή!
Αν απαιτούσαν χρήματα από τους ασθενείς ασφαλισμένους του ΙΚΑ, κανένα πρόβλημα! Αυτό από μόνο του είναι αρκετό, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της διάβρωσης…
Ζώντας καθημερινά στο περιβάλλον μιας κοινωνίας που η υπέρτατη αξία είναι το χρήμα, που το προσωπικό συμφέρον υπερισχύει οποιουδήποτε κοινωνικού αγαθού, που η ανθρώπινη απόγνωση δεν είναι αρκετή να νικήσει τον φιλοτομαρισμό, όλα μοιάζουν να είναι φυσιολογικά. Χθες οι φαρμακοποιοί, σήμερα οι γιατροί, αύριο κάποιοι άλλοι…
Με τον ίδιο τρόπο, την ίδια κοινωνική ευαισθησία, το ίδιο αίσθημα ευθύνης. Μην παραπλανάστε. Όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι ύβρις για τον πολιτισμό μας, ούτε ασέβεια προς την τρίτη ηλικία. Αυτά τα λένε και τα γράφουν όσοι προσπαθούν να φιμώσουν τον δίκαιο αγώνα των γιατρών του ΙΚΑ, που με σθένος υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα! Το αγαθό της Υγείας εκατομμυρίων πολιτών! Άξιοι…

Του Τάκη Σπηλιόπουλου, από το aixmi.gr

1 σχόλιο:

  1. Κάτι σχολίαζα την άλλη φορά. Οι πλέον δεξιοί, οι πλέον αντίπαλοι των άλλων εργαζομένων τώρα βγαίνουν και απαιτούν να συνεχίσουμε να τους επιτρέπουμε να θησαυρίζουν όλο και περισσότερο. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά απειλούν με πειθαρχικό συναδέλφους τους, επειδή θα υπακούσουν σε υπουργική εντολή και την ανάγκη των ασθενών, επειδή κάποιοι θα χάσουν το συνταγολόγιο. Λες και το πειθαρχικό είναι συνδικαλιστικό όργανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή