"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

18 Σεπ 2011

Μαύρο σε όσους ευθύνονται για το χάλι της χώρας

Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους. ΄Οπου κι αν βρίσκονται, σε όποιο κόμμα ή παράταξη. Κατά βάθος αυτοί ευθύνονται για το χάλι της χώρας και την απειλή της χρεοκοπίας, καθώς και τα σκληρά μέτρα που οι πολίτες υφίστανται. Βεβαίως τις μεγαλύτερες ευθύνες έχουν εκείνοι που έχουν ασκήσει στο παρελθόν κυβερνητικές εξουσίες, όμως ευθύνονται και οι υπόλοιποι πολιτικοί γιατί έχουν συμβάλει στην επικράτηση του λαϊκισμού και της υποσχεσιολογίας.
Μαύρο από τους πολίτες λοιπόν σε όλους αυτούς, αλλά και στους υπουργούς που δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους, που κωλυσιεργούν και δεν προωθούν τις μεταρρυθμίσεις.
Μαύρο και στα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης που τάζουν ακόμα και σήμερα
, ή στην καλύτερη περίπτωση, κλείνουν πονηρά το μάτι στους πολίτες.
 Μαύρο σε όσους πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στον διεθνή ανταγωνισμό χωρίς βαθιές και ριζικές μεταρρυθμίσεις, καλλιεργώντας στον λαό φρούδες ελπίδες, ενώ γνωρίζουν πως μόνο οπισθοδρόμηση συνεπάγεται η αδράνεια.
Μαύρο σε εκείνους που χαϊδεύουν τους φοροφυγάδες και χαρατσώνουν τους συνεπείς φορολογούμενους. Μαύρο σε όσους χτυπούν στην πλάτη τις συντεχνίες για να πάρουν τα ψηφαλάκια.
Μαύρο σε όσους αντιτάσσονται στη δημιουργία πανεπιστημίων που υπηρετούν την κοινωνία και την οικονομία. Μαύρο και στον κακό μας εαυτό.
 Εμείς οι πολίτες ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ας επιβραβεύσουμε εκείνους που πασχίζουν να αλλάξουν τη χώρα κι ας μαυρίσουμε εκείνους που τη θέλουν καθηλωμένη στο τέλμα. Σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν.

Πηγή: www.ethnos.gr, του Θανάση Λυρτσογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου