"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

28 Μαρ 2010

Το Google Εarth εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να επιστρατεύσει το Google Εarth για τον εντοπισμό ακινήτων τα οποία στη συνέχεια θα τα διασταυρώσει με τις δηλώσεις των φορολογουμένων σε όλη τη χώρα.

Αυτή η ηλεκτρονική έρευνα αποσκοπεί, μέσω των δορυφορικών εικόνων που διαθέτει το Google Εarth, να εντοπίσει αδήλωτες πισίνες, βίλες και άλλα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία στα βόρεια προάστια, στα νησιά και σε όλη τη χώρα.
Ελπίζουμε ότι εκτός των άλλων, ο δορυφόρος θα σαρώσει και το Δήμο της Νίκαιας στη Λάρισα, Εκεί που κατοικοεδρεύουν οι πιο σκληροπηρυνικοί αγροτοσυνδικαλιστές του Θασσαλικού κάμπου, όπου και δίνουν την πιο μεγάλη μάχη τους κάθε χρόνο, κλείνοντας την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους. Κι αυτό γιατί, όπως πληροφορούμαστε, στο Δήμο αυτό οι εικόνες του Google Εarth αποτυπώνουν μεγάλη συγκέντρωση από πισίνες, ώστε πολλοί να μιλούν για τη μεγαλύτερη αναλογία προς τις κατοικίες που παρατηρείται σε όλη τη χώρα. Δε μένει παρά να διαπιστωθεί αν είναι αλήθεια και κατά πόσο αυτές εμφανίζονται στις φορολογικές δηλώσεις ή δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν οι ιδιοκτήτες τους.

Εμείς απλά αφού χρησιμοποιήσαμε το Google Εarth σας δίνουμε δύο εικόνες, από διαφορετικά σημεία της συγκεκριμένης κωμόπολης.

Γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται, έστω και δορυφορικά.

Ελπήνωρ

2 σχόλια:

  1. Συνδικαλιστές χέρι χέρι με την πλουτοκρατία και το οικονομικό κατεστημένο. Όλοι μαζί έκαναν τις αρπαχτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι το google earth περιμένουν για να εντοπίσουν το πόθεν έσχες του αίσχους...ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή