"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

22 Μαρ 2010

Δώρο Πάσχα. Αφιερωμένο στη Ν.Δ., στον Υπουργό Οικονομικών και στους συνδικαλιστές!


(Κάντε κλικ στην εικόνα, να δείτε καθαρά το ποσό)

Είμαι εκπαιδευτικός με 8 έτη υπηρεσίας παντρεμένη με 1 ανήλικο παιδί. Το δώρο Πάσχα για το 2010 φτάνει στο υπέρογκο ποσό των 249,63 Ευρώ. Το αφιερώνω λοιπόν στους παρακάτω:
1. Στη Ν.Δ. για την οικονομική πολιτική που άσκησε αυτά τα χρόνια και θωράκισε την οικονομία μας και χάρη σ’ αυτήν απολαμβάνω ως δώρο Πάσχα αυτό το υπέρογκο ποσό. Στους οπαδούς της, οι οποίοι , όπως ενημερώνομαι από τα Μ.Μ.Ε., δείχνουν υπερβάλλουσα ευαισθησία για την αποπομπή όσων πλήγωσαν την παράταξή τους. Αλήθεια, γι αυτό θέλουν να τους αποπέμψουν και όχι για το κακό που προκάλεσαν στη χώρα με τα σκάνδαλά τους, όχι γιατί πλήγωσαν το εισόδημά μας, όχι γιατί με τις κομματικές επιλογές τους απαξίωσαν έντιμους ανθρώπους στη δημόσια διοίκηση, όχι γιατί ώθησαν τις πιο δημιουργικές δυνάμεις στο περιθώριο της κοινωνίας; Κάποιοι υπουργοί της έλεγαν ότι θα αυτομαστιγωθούν δημόσια στην Πλατεία Συντάγματος, αν τους το ζητούσε ο Ηγεμόνας τους. Μήπως ήρθε η ώρα να μαστιγωθούν ομαδικά στην πλατεία Κλαυθμώνος;
2. Στους συνδικαλιστές ήρωες όλων των αποχρώσεων, τους γνωστούς εργατοπατέρες, οι οποίοι εκτός των άλλων κόπτονται δήθεν για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, αλλά αρνούνται να εργαστούν με τους ίδιους όρους και συνθήκες με εμάς τους ελπήνορες. Είναι αυτοί οι οποίοι ενισχύουν σημαντικά τα εισοδήματά τους με το γνωστό τρόπο, συμμετέχοντας σε διάφορα συμβούλια και επιτροπές (παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, το εισόδημά του φτάνει τα 150.000 Ευρώ ετησίως),πουλώντας εκδούλευση στα κομματικά τους αφεντικά και καταλαμβάνοντας στη συνέχεια διοικητικές θέσεις εκτοπίζοντας ικανούς και έντιμους υπαλλήλους. Από το σημείωμα αποδοχών βλέπετε ότι κρατούν και γι αυτούς το ποσό των 42,10 ευρώ, για να κάνουν τα συνδικαλιστικά τους ταξίδια και τις δημόσιες σχέσεις τους.

3. Στον Υπουργό Οικονομικών, όχι γιατί δε συμφωνώ με την όποια περικοπή του μισθού μας, προκειμένου να σωθεί η χώρα, αλλά γιατί, για άλλη μια φορά εξαιρούνται από τις γενικές διατάξεις της εισοδηματικής πολιτικής τα δικά τους κομματικά παιδιά όλων των παρατάξεων, τα οποία χωρίς καμιά αξιοκρατική διαδικασία διόρισαν στη Βουλή και τώρα προστατεύουν τα άγνωστα στον απλό κόσμο αλλά γνωστά υψηλά εισοδήματα τους. Προκαλώ, λοιπόν, ας δημοσιεύσει κάποιος από αυτούς το δικό του σημείωμα αποδοχών για να το συγκρίνομε! Περιμέναμε κ. υπουργέ το φορολογικό νομοσχέδιο για να δούμε τις όποιες διορθώσεις θα έφερνε στα εισοδήματα των χαμηλόμισθων υπαλλήλων κι αντί αυτού είδαμε πάλι να επιβαρύνονται τα γνωστά υποζύγια. Όχι κ. Υπουργέ, δεν είναι σχήμα λόγου αυτό, γιατί τυχαίνει να είμαι και άτομο με σοβαρές ειδικές ανάγκες (μεσογειακή αναιμία) και με τον ισχύοντα νόμο είχαμε φοροαπαλλαγή 2400 ευρώ στο εισόδημά μας κι εσείς με το νέο νομοσχέδιο το καταργείτε. Έτσι μας προστατεύετε από την κρίση; Μήπως γνωρίζετε πόσα είναι τα έξοδά μας για τις μετακινήσεις μας, 4 φορές το μήνα για μεταγγίσεις στο νοσοκομείο (100+100 χμ μακριά από το σπίτι μας), οδοιπορικά που δεν καλύπτει το ταμείο μας, αλλά εσείς αφήνετε τα οδοιπορικά στους υπαλλήλους της Βουλής; Αλήθεια που μετακινούνται αυτοί; Μήπως γνωρίζετε ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής μας και πόσα θα εξοικονομήσετε από την κατάργηση αυτής της φοροαπαλλαγής;


Ναυσικά

7 σχόλια:

  1. Τα μέτρα δεν είναι, απλά, σκληρά και άδικα. Είναι στην κυριολεξία ληστρικά και δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης στους εκπαιδευτικούς.
    Κανείς, βεβαίως, δεν είναι σίγουρος πως αυτά τα μέτρα είναι και τα τελευταία. Ως γνωστόν, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μας «χόρτασε» ψέματα.
    Προεκλογικά υπόσχοντας αυξήσεις πέραν του πληθωρισμού. Μετεκλογικά, ο Πρωθυπουργός στις 12/12/2009 δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Κορυφής: «Δεν θα την πληρώσουν οι μισθωτοί. Δεν θα προχωρήσω σε περικοπές και πάγωμα μισθών. Η οικονομία δε βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Δεν είμαστε εκεί. Αν ήμασταν, θα κόβαμε μισθούς.»
    Στη συνέχεια, μίλησαν για πάγωμα μισθών. Αργότερα, εξήγγειλαν περικοπές επιδομάτων κατά 10% που έγιναν 12% και, σήμερα, εξήγγειλαν καταιγίδα οικονομικών μέτρων που μας οδηγούν στη φτώχεια.Αρχίζοντας την περικοπή από την μείωση κατά 30% του δώρου Πάσχα. Ο 14ος μισθός θυσιάζεται στο βωμό της ανικανότητας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
    Μετά απ’ όλα αυτά, ποιος μπορεί να τους εμπιστευτεί;
    Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας μόλις χθες διαπίστωσε ότι δεν χρεοκοπούμε; Μήπως τόσο καιρό μπλόφαρε;
    KT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Λεφτά υπάρχουν»! Τα δικά σου και τα δικά μου συνάδελφε….
    Προφανώς όταν ο Πρωθυπουργός έλεγε προεκλογικά «λεφτά υπάρχουν και θα τα βρούμε»
    εννοούσε, συνάδελφε και συναδέλφισσα, τα δικά σου και τα δικά μου.
    kt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αντιδραστικός και αδιέξοδος χαρακτήρας αυτών των μέτρων και μάλιστα μέσα στο δοσμένο πολιτικό πλαίσιο αποδεικνύεται ως εξής :

    1. Από μόνα τους τα μέτρα αυτά αδυνατίζουν την εσωτερική αγορά οπότε αποδυναμώνουν την ήδη πολύ άσχημα χτυπημένη βιομηχανική παραγωγή των προϊόντων που απευθύνονται σε αυτήν την αγορά και τα οποία είναι τα περισσότερα βιομηχανικά προϊόντα στην Ελλάδα. Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν συνδυάζονται με γενικά μέτρα για τη βιομηχανική ανάπτυξη αλλά συνδυάζονται στην πράξη με το πιο λυσσαλέο καθημερινό πολιτικό και οικονομικό χτύπημα στη βιομηχανία και στις επενδύσεις σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους. Και όλα αυτά την ώρα που το γενικό χτύπημα στην παραγωγή είναι η βαθύτερη αιτία του τεράστιου ελληνικού χρέους, και συνακόλουθα του τεράστιου ελλείματος και της χρεωκοπίας.

    2. Από την άλλη τα μέτρα αυτά δεν χτυπάνε τις τάξεις και τα τμήματα των τάξεων που παρασιτούν σε βάρος του λαού και της χώρας και που είναι υπεύθυνα γιατί δυνάμωσαν και δυναμώνουν τους υλικούς όρους της χρεωκοπίας. Δηλαδή δεν μειώνουν το κρατικό έλλειμμα αφαιρώντας πλούτο όπως έπρεπε από τη νέα ληστρική κρατικοδίαιτη ολιγαρχία, τη διεφθαρμένη και τεμπέλικη γραφειοκρατία, τη μικρή και μεσαία φοροφυγάδικη και εισφοροφυγάδικη δουλοκτησία, τους μεγαλοχτηματίες της πόλης και της υπαίθρου. Αντίθετα απομυζούν τις πιο παραγωγικές τάξεις μέσω της μεγάλης έμμεσης φορολογίας και μέσω του γενικού και ισοπεδωτικού χτυπήματος σε όλη συλλήβδην την κρατική υπαλληλία ακόμα και την πιο φτωχιά ή και την πιο παραγωγική. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση επί πέντε μήνες δεν έκανε το παραμικρό πολιτικό και οικονομικό κίνημα ενάντια στην πλατιά γραφειοκρατική διαφθορά και στη λούφα ούτε πήρε κάποιο τεχνικό μέτρο εναντίον της (πχ μηχανοργάνωση, αξιολόγηση των υπαλλήλων και έλεγχο τους από τα πάνω και από τα κάτω), ενώ χτύπησε φορολογικά το πιο σύγχρονο και παραγωγικό κεφάλαιο που από τις συνθήκες της παραγωγής και κυκλοφορίας του πολύ πιο δύσκολα από κάθε άλλο μπορεί να κλέψει την εφορία.

    3. Και το σημαντικότερο: Αυτά τα μέτρα επιβάλλονται από μια κυβέρνηση που αντί να χτυπήσει πολιτικά και να ξεσκεπάσει τις δυνάμεις που έφεραν τη χρεωκοπία ήταν φανερά σύμμαχος τους για χρόνια ολόκληρα στο καταστροφικό τους έργο και συνεχίζει να είναι και τελευταία μάλιστα με πολλαπλάσια ένταση. Οι δυνάμεις που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής χρεωκοπίας είναι εκείνες που πρωτοστάτησαν στο παραγωγικό σαμποτάζ δεκαετιών. Πρόκειται κυρίως για τα δύο ψευτοαριστερά κόμματα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ που έκλεισαν, ματαίωσαν και εμπόδισαν χιλιάδες επενδύσεις σε όλους τους τομείς της παραγωγής, ιδιαίτερα στο βιομηχανικό τομέα, με οικολογικά, αντιμονοπωλιακά και δήθεν ταξικά - στην πραγματικότητα αντιδραστικά συντεχνιακά - κινήματα ή προσχήματα. Αυτό το πέτυχαν χάρη στην ενεργητική συνεργασία των Α. και Γ Παπανδρέου, του Κ. Σημίτη, και του Κ. Καραμανλή που λειτούργησαν συνειδητά σε όφελος της κοινής με το ψευτοΚΚΕ και τον ΣΥΝ φιλορώσικης και φιλοκινέζικης κομπραδόρικης πολιτικής τους. Αυτή η συνεργασία απέβλεπε και αποβλέπει στο να τσακιστεί η σύγχρονη ντόπια ή φιλοδυτική μεγάλη παραγωγική επιχείρηση, κυρίως η βιομηχανική, και να αντικατασταθεί από την ανατολική κρατικοδίαιτη νεοαποικιακή επιχείρηση τύπου Κόσκο, Γκάζπρομ, Μπόμπολα, Βγενόπουλου (που πλούτισε αρχικά χάρη στην πολιτική στήριξη του ρωσόδουλου ΑΚΕΛ), Κόκκαλη, Μυτιληναίου, Γερμανού κλπ.
    Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι αυτές οι ψευτοαριστερές δυνάμεις του παραγωγικού σαμποτάζ είναι ακριβώς οι ίδιες που θέλουν με ασύλληπτο θράσος να ηγηθούν του αγώνα των απογοητευμένων και εξαθλιωμένων προλετάριων και όλου του λαού ενάντια στα νέα μέτρα. Πρόκειται δηλαδή για εμπρηστές που θέλουν να ηγηθούν μιας εξέγερσης των πυρόπληκτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό θα ήταν αυτόν τον καιρό οι πολιτικάντηδες και οι συνδικαλιστές να σιωπούν! Φίλε Κ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε καλοριζικο το μπλογκ. εισαι δυνατος και θα το εχουμε οχυρο για πολεμο σ ολες τις κατευθυνσεις. για το παραπάνω οπως και για τα αρνιά στο στρατο κλπ κλπ ένα εχω να πω ΑΙΣΧΟΣ!!!!
    ο λαος εκλεψε? εγω ξερω οτι τιμωρουνται οι κλεφτες αλλα εδω εχουμε ΤΗΝ πρωτοτυπια :να τιμωρουνται τα θύματα όλοι εμεις δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κύριος Κ.Τ.και kt είναι το ίδιο πρόσωπο
    Αν είναι δε δικαιούται να ομιλεί.Είναι αυτός που μόνο ζημιες έκανε στον κλάδο και να συγχωρεθούν ταποθαμένα του εκείνου που έστειλε την καταγγελία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώμε ..........
    Το ότι γράφεις ανώνυμα, αποδεικνύεις τις μύχιες σκέψεις σου!
    Ο τρόπος που χρησιμοποιεί κανείς τη «γλώσσα» του, τον προσδιορίζει.
    Ο αυταρχικός λόγος προέρχεται από ανθρώπους με αυταρχικές σκέψεις και αυταρχικές συμπεριφορές.
    kt

    ΑπάντησηΔιαγραφή