"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

7 Απρ 2013

Κλείστε τον οχετό

 
Του Γιώργου Καρελιά, από protagon.gr
 
Έτσι κι αλλιώς οι επιτροπές της Βουλής, που διερευνούν την ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων υπουργών, είναι άχρηστες. Πλην ελαχίστων, εξαιρετικών, περιπτώσεων, οι έρευνές τους δεν έχουν οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα. Κυριαρχούν οι πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες (τώρα τελευταία και οι προσωπικές-προβολή, βεντετισμός κ.λπ.) και όχι η αναζήτηση της αλήθειας.
Μέχρι να καταργηθούν και η δουλειά να γίνεται από ανεξάρτητους δικαστές (χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση), είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε αυτές τις απείρου κάλλους σκηνές των τελευταίων ημερών; Οι πρωταγωνιστές αυτού του άθλιου θεάματος και ακροάματος δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ότι ο εξευτελισμός τους πάει να γίνει τέλειος;
Φυσικά, δεν μιλάω για τον Κασιδιάρη. Αυτός και οι όμοιοί του δεν παθαίνουν τίποτα. Μιλάω για όλους τους άλλους. Και γι’ αυτούς που πρωταγωνιστούν καθημερινά (Άδωνις και Ζωή) και για τους λοιπούς που κάνουν χάζι και για τους μάρτυρες-επισκέπτες που μετέχουν-εκόντες; άκοντες;- σ’ αυτό το ξεκατίνιασμα (π.χ. Βενιζέλος). Αλήθεια, πώς έγινε και δεν σηκώθηκαν να φύγουν από εκεί μέσα δυο-τρεις σοβαροί άνθρωποι βλέποντας την κατάντια; Είναι δυνατόν αρχηγός κόμματος να ανταλλάσσει τέτοιες «ατάκες» με τους «ανακριτές» του, αντί να σηκωθεί και να φύγει-και για λόγους αυτοπροστασίας;
Για να μη συμβούν τα χειρότερα, έχουν ακόμα μια ευκαιρία. Να κλείσουν τώρα αυτήν την επιτροπή. Ετσι κι αλλιώς, το αποτέλεσμα των εργασιών της το γνωρίζουμε ήδη. Θα βγουν εφτά πορίσματα -όσο και τα κόμματα- που το καθένα θα λέει και ένα κομματικό ποίημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες του Βενιζέλου, η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα προσθέτουν και τον Γιώργο Παπανδρέου κοκ.
Πιθανότατα όλοι θα συμφωνήσουν για τις ευθύνες του Παπακωνσταντίνου, αν και η πρόσφατη κατάθεση του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, Παν. Νικολούδη, μάλλον «αθωώνει» τον πρώην υπουργό. Επειδή, όμως, κάποιος «πρέπει» να παραπεμφθεί -το «πρέπει» με την έννοια ότι δεν αντέχουν να παραδεχτούν ότι σοβαρά στοιχεία δεν υπάρχουν και η υπόθεση μάλλον έχει παραγραφεί- ας παραπέμψουν τον Παπακωνσταντίνου να τελειώνουμε. Οι δικαστές ξέρουν να ερευνούν και να δικάζουν καλύτερα από τους βουλευτές.
Αφού στο τέλος έτσι θα γίνει, ας κηρύξουν τώρα το τέλος των εργασιών της επιτροπής αυτής. Δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει. Αν το κάνουν, το κέρδος θα είναι τριπλό. Αυτοί -οι βουλευτές- θα γλιτώσουν τον περαιτέρω εξευτελισμό. Ο θεσμός μπορεί να αποφύγει την ολοκληρωτική απαξίωση (η μεγάλη ζημιά έχει γίνει). Και τα δικά μας αυτιά και μάτια να μην ξαναπέσουν πάνω σ’ αυτόν το οχετό, που «γεύτηκαν» εσχάτως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου