"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

27 Οκτ 2011

Μαθητικές παρελάσεις

Νομίζω πως έφτασε η ώρα να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις και στη χώρα μας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία για την οριστική  κατάργηση αυτού του αναχρονιστικού θεσμού. Αρκετά αυτογελοιοποιηθήκαμε ως έθνος  τα χρόνια της ψεύτικης ευδαιμονίας, με την επίδειξη καλλίγραμμων ποδιών μαθητικών κορασίδων, οι οποίες επιδίδονταν σε μια διελκυστίνδα προκλητικού και ακριβού ντυσίματος, που τις έκανε να προσιδιάζουν  περισσότερο με πρόωρα  εκπορνευόμενες μεγαλοκυρίες, παρά με μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων. Σήμερα δε, οι ίδιες παρελάσεις αποτελούν αρένα για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και επίδειξη δύναμης των ψευτοσυνδικαλιστικών μειοψηφιών. Δεν υπάρχει πια τίποτα εθνικό και περήφανο σε αυτές τις ιδιότυπες μαθητικές πασαρέλες. Πρέπει να καταργηθούν. Γι αυτό και σήμερα φιλοξενούμε στις στήλες μας , προσυπογράφοντας την ανακοίνωση της νεολαίας της Δημοκρατικής Αριστεράς:
Ανακοίνωση Νέων της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις μαθητικές παρελάσεις

Οι νέες και οι νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο θεσμό των μαθητικών παρελάσεων.

Υπογραμμίζουμε ότι: Η Ιστορική μνήμη δεν διατηρείται από τις παρελάσεις στρατιωτικού τύπου, αλλά μέσω σωστής, ουσιαστικής και αντικειμενικής διδασκαλίας στα σχολεία. Η ιστορία για την αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό είναι θέμα συνείδησης και όχι παρέλασης.

Αντιλαμβανόμαστε την οργή των νέων που δεν βλέπουν πλέον καμία προοπτική για το μέλλον τους. Παρά τη διαφωνία μας με τις παρελάσεις υποστηρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις από μερίδα συνδικαλιστών.
Αναδημοσίευση από το Blog, Μια μαργαρίτα στο σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου