"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

22 Απρ 2010

22 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης ξεκίνησε από τα κινήματα της δεκαετίας του 70, Όταν για πρώτη φορά οι άνθρωποι συνειδητοποιούσαν ότι οι πόροι του Πλανήτη δεν ήταν ανεξάντλητοι καθώς και ότι η εκμετάλλευσή τους και η επιβάρυνση που έφερνε αυτή η εκμετάλλευση, επιβάρυνε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Γης. Καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, Ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Με τα χρόνια, η «Μέρα της Γης» ξεφεύγει από το αμερικάνικο πλαίσιο, όπου αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής, και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, Με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη. Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη Ημέρα της Γης, ο κόσμος είναι όμως, σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ποτέ αν σκεφτεί κανείς ότι, σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο:
• Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε παραγκουπόλεις.
• Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε μια απλή τουαλέτα.
• 425 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές καθαρό νερό.
• 600 εκατομμύρια παιδιά ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Νερό - Γράμμα από το 2070
Ενώ η αλλαγή του κλίματος είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, παρουσιάζει ταυτόχρονα και τη μεγαλύτερη ευκαιρία, μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για την προώθηση της πολιτικής για το κλίμα, για την οικοδόμηση μιας υγιούς, ευημερούσας, καθαρής ενεργειακής οικονομίας με πράσινες θέσεις εργασίας τώρα και για το μέλλον.
Ελπήνωρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου