"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

11 Απρ 2010

iPad, το νέο υπερ-γκάτζετ που προσδοκά να αντικαταστήσει το κινητό και τον φορητό υπολογιστή


Το iPad είναι το νέο υπε-γκάτζετ της Apple, Μια συσκευή 700 γραμ. με οθόνη αφής που συνδέεται στο διαδίκτυο, παίζει ταινίες και μουσική και διαβάζει ηλεκτρονικά βιβλία. Η πολλά υποσχόμενη συσκευή διαθέτει οθόνη 9,7 ιντσών, ενσωματωμένο επεξεργαστή 1 Ghz Apple A4, εσωτερική μνήμη Flash από 16 έως 64 GB, και η μπαταρία του μπορεί να παίζει για 10 ώρες συνεχόμενα βίντεο, ενώ διατίθεται ήδη σε 8 μοντέλα στις ΗΠΑ με τιμή από 499 έως 829 δολάρια.
Αυτή η πανάλαφρη συσκευή συνδυάζει την υπέρ-φορητότητα ενός κινητού τηλεφώνου με τη δύναμη και την ευελιξία ενός laptop ή ακόμα και ενός επιτραπέζιου υπολογιστή. Η Apple, με αυτή συσκευή δισκίο την, προσδοκά να πείσει εκείνους που έχουν ήδη στην κατοχή τους ένα κινητό τελευταίας γενιάς και φορητό υπολογιστή να τα αντικαταστήσουν με τη νέα αυτή συσκευή. Στόχος της δεν είναι το iPad απλά να γίνει ένα ακόμη εργαλείο που θα χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για ένα γρήγορο έλεγχο των e-mails τους ή για μια ματιά στο διαδίκτυο, αλλά η συσκευή να αποτελέσει μια κινητήρια δύναμη αλλαγής στις επαγγελματικές συνήθειες, να αναδειχθεί δηλαδή το iPad στο απόλυτο επαγγελματικό εργαλείο. Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν πως το iPad θα αποκτήσει τελικά ένα διευρυμένο ρόλο στην επιχειρηματική αγορά και όχι μόνο, ενώ υπάρχουν και οι σκεπτικιστές οι οποίοι πιστεύουν ότι το iPad δε θα καταφέρει εν τέλει να αντικαταστήσει το iPhone, το BlackBerry ή το φορητό υπολογιστή.
Οι πωλήσεις της «ταμπλέτας» Apple της την πρώτη ημέρα πώλησης έφτασαν στις ΗΠΑ τις 300,000 συσκευές, ενώ είναι ήδη έτοιμη η εισαγωγή της στις αγορές του Καναδά και της Αυστραλίας και ακολουθεί της Ευρώπης. Επίσης, υπολογίζεται ότι οι αγοραστές από το Μ. Σάββατο μέχρι σήμερφα έχουν κατεβάσει περισσότερες από 1.000.000 εφαρμογές και 250.000 ηλεκτρονικά βιβλία, Ενώ η Apple έχει ήδη ενημερώσει τους κατασκευαστές του iPad να ετοιμαστούν για την παραγωγή 10 εκατ. τεμαχίων. Η διαφαινόμενη δε επιτυχία του iPad έχει ήδη τραβήξει την προσοχή πολλών ανταγωνιστριών εταιρειών, όπως της Samsung, της Asus και της Microsoft και ετοιμάζουν ήδη τις δικές τους «ταμπλέτες».
                                                 Δείτε το βίντεο λειτουργίας
Ελπήνωρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου