"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

20 Απρ 2010

Επιβλήθηκε πάλι η δικτατορία του φασιστικού φοιτητικού στρατού και της παρασιτικής μειοψηφικής γραφειοκρατίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Διαβάσαμε με μεγάλη λύπη στο ιστολόγιο του epirus gate το παρακάτω δημοσίευμα:
"Τη ματαίωση της διήμερης εκδήλωσης με θέμα« Παγκόσμιες Προκλήσεις για τη νέα γενιά »επέβαλαν οι φοιτητές
Φραγμό στην εκ νέου προσπάθεια της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να χειραγωγήσει τις νεανικές συνειδήσεις με τις αξίες και τα ιδανικά του ιμπεριαλισμού, έστησαν χτες το απόγευμα φοιτητές του ιδρύματος. Οι φοιτητές κινητοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με αφορμή την εκδήλωση - σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το μορφωτικό τμήμα της αμερικάνικης πρεσβείας, με θέμα «Παγκόσμιες Προκλήσεις για τη νέα γενιά». Με σχετικές αποφάσεις των ΔΣ ΠΤΕΤ και Πληροφορικής, των Επιτροπών Αγώνα Φιλολογικού, Μαθηματικού, Φυσικού και ΤΕΙ, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το χώρο έναρξης του διήμερου σεμιναρίου για ζητήματα σχετικά με τη «διεθνή χρηματοπιστωτική ανάπτυξη», την «περιβαλλοντική πολιτική και αειφορία». Επιφύλαξαν αγωνιστική υποδοχή στην πρυτανεία και την κουστωδία των απεσταλμένων από την αμερικάνικη πρεσβεία διδασκόντων από Πανεπιστήμια του North Carolina Charlote και Μινεσότα που κατέφθασαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να «ντύσουν» με επιστημονική προσέγγιση την πολιτική εκμετάλλευσης και μακελέματος των λαών, αξιώνοντας μάλιστα μάταια να αποσπάσουν σε αυτή την κατεύθυνση την ανοχή και τη συναίνεση των φοιτητών. Οι φοιτητές κατήγγειλαν τις συνδιαλλαγές του Πανεπιστημίου με τους «αρχιμακελάρηδες των λαών», απέτρεψαν την προσπάθεια να μετατραπεί το Πανεπιστήμιο σε βήμα έκφρασης των ιμπεριαλιστών, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη η επιστημονική γνώση και έρευνα να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, προβάλλοντας τη διεκδίκηση μιας άλλης ανάπτυξης με κριτήριο τα συμφέροντα, την ευημερία και την προκοπή των λαών, κόντρα στα καπιταλιστικά κέρδη. "

Επιβλήθηκε, λοιπόν, πάλι μέσω της ομάδας κρούσης συγκεκριμένων φοιτητικών ομάδων η δικτατορία του φασιστικού φοιτητικού στρατού και της παρασιτικής μειοψηφικής γραφειοκρατίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Οι φοιτητές απέτρεψαν την προσπάθεια να μετατραπεί το Πανεπιστήμιο σε βήμα έκφρασης των ιμπεριαλιστών» επιβάλλοντας τον επιστημονικό και ερευνητικό απομονωτισμό, Υπερασπιζόμενοι τον επαρχιώτικο κρατικοδίαιτο και αναχρονιστικό συντηρητισμό μας. Είναι αυτές οι φοιτητικές ομάδες που προέρχονται είτε από τις επίσημες κομματικές δομές είτε από ανεπίσημες και άτυπες τάσεις και οργανωμένες δυνάμεις μέσα σε κόμματα, οι οποίες βρίσκονται σε εντατελμένη υπηρεσία παρακρατικής επέμβασης. Είναι αυτοί που επιβάλλουν τη λογική της ήσσονος προσπάθειας και με τη στάση τους συντηρούν την ευνοιοκρατία, τον κομματισμό, την αναξιοκρατία και την οικογενειοκρατία που επικρατεί στο χώρο των ελληνικών πανεπιστημίων.

Αν όμως, γι αυτούς υπάρχει κάποια δικαιολογία εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας και της αγνής πολλές φορές επαναστατικής τους διάθεσης, δεν υπάρχει αντίστοιχα καμιά απολύτως για εκείνους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που φοβισμένοι και περιθωριοποιημένοι αδυνατούν να σταθούν στο ύψος τους, να αρθρώσουν έναν καθαρό και επιστημονικό λόγο απέναντι στην απόλυτη ισοπέδωση που επιβάλλουν οι κάθε είδους κομματικές μειοψηφίες στα πανεπιστήμια, φοβούμενοι την αντίδραση τους. Επίσης, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι κρυμμένοι στα γραφεία τους με υποταγμένες συνειδήσεις απολαμβάνουν τα προνόμια που τους παραχώρησε η υπακοή και η συνδιαλλαγή με αυτές τις κομματικές μειοψηφίες. Η όποια δήθεν καταξίωσή τους εδράζεται στην ευκολία με την οποία υποκύπτουν στις απαιτήσεις των κομματικών μειοψηφιών, αναμασώντας τα αντιγραμμένα διδακτορικά τους και, ενώ οι ίδιοι μπορεί να εμφορούνται ακόμη κι από εθνικιστικές αντιλήψεις, βρίσκουν τους καλύτερους συμμάχους στις ψευτοαριστερές μειοψηφίες και τη δράση τους, εξασφαλίζοντας αθόρυβα τη διατήρηση και τη διαιώνιση στα ΑΕΙ της εξουσίας μιας μειοψηφικής παρασιτικής γραφειοκρατικής οικογενειοκρατίας.

Με εκτελεστικό όργανο τον κομματικό στρατό βίας, αυτή η ακαδημαϊκή μειοψηφία επιβάλει την απομόνωση και τον επι-στημονικό-ερευνητικο στραγγαλισμό οποιουδήποτε επιστήμονα δεν ανήκει ή δεν υποκύπτει σ 'αυτή τη γραφειοκρατία και στους φοιτητές καλλιεργεί την αδιαφορία, την κοπάνα, την αδιαφάνεια, τη σήψη , τη διαφθορά και τη διάλυση του πανεπιστημίου με μοναδικό στόχο τον έλεγχό του. Η πολιτική της διάλυσης απομονώνει τη χώρα μας από τις επιστημονικά και τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες, αποσυνδέει την εκπαίδευση από την παραγωγή, αλλά και την κοινωνία από την πράξη, τον πειραματισμό, τη σύγχρονη επιστήμη και την τεχνολογία με επακόλουθο οι δεξιότητες και το τεχνολογικό πνεύμα της κοινωνίας να ακρωτηριάζονται. Πρόκειται για μια πελώρια υπονόμευση των βάθρων της υλικής και της πνευματικής ζωής του τόπου, που τα αποτελέσματά της τα βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός στη χειρότερη μορφή.
Φευ!
Ελπήνωρ

1 σχόλιο:

  1. Στα ΑΕΙ της χώρας μας εδώ και αρκετά χρόνια, έχει επιβληθεί ένας ιδιότυπος φασισμός από φράξιες και κόμματα «ανατολικής» πολιτικής.
    Έχουν κάνει σημαία της πάλης τους τη δήθεν κατοχή της δημόσιας εκπαίδευσης από τους ιδιώτες. Στη πράξη όμως κάνουν τη δημόσια εκπαίδευση ιδιωτική ιδιοκτησία εκείνων που εδώ και χρόνια τους προστατεύουν. Αυτοί είναι τα ψευτοαριστερά κόμματα, ΚΚΕ ,ΣΥΝ, ένα φιλοΣΥΝ κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και το φιλοΚΚΕ κομμάτι της ΝΔ που από κοινού νέμονται τα ΑΕΙ μέσω ενός κοινωνικού μπλοκ, το οποίο και ελέγχουν και εκπροσωπούν πολιτικά. Αυτό το μπλοκ αποτελείται από τους πιο ανίκανους ή πιο διεφθαρμένους εκπαιδευτικούς και από τους πιο επιστημονικά αδιάφορους φοιτητές. Οι δεύτεροι ψηφίζουν τους πρώτους και τους στηρίζουν με τη βία τους ενώ οι πρώτοι δωροδοκούν τους δεύτερους με εύκολα πτυχία ακόμα και με μεταπτυχιακά. Και οι δύο αναπτύσσουν προνομιακούς δεσμούς με τα κόμματα-προστάτες. Οι ιδιότυποι αυτοί ιδιοκτήτες των “δημόσιων” ΑΕΙ, κόμματα και γραφειοκρατίες, διανέμουν έδρες, θέσεις, προαγωγές και ερευνητικά κονδύλια στα μέλη τους. Όταν λένε ότι θέλουν αυτονομία του Πανεπιστημίου εννοούν ότι θέλουν να γίνουν επίσημα οι ανεξέλεγκτοι ιδιοκτήτες του με κρατικά βέβαια λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή