"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

18 Απρ 2010

«Τι είναι αυτό το σώμα μας, που ζει και αποθνήσκει…»

Πρεμιέρα χθες, 17 Απριλίου 2010, Για το νέο θεατρικό έργο που ανεβάζει η θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΟ, με τίτλο:
 «Η ΦΙΛΟΝΙΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ».
Σ' αυτή την πρώτη παράσταση το θεατράκι στο Καρκαμίσι του Δήμου Παραμυθιάς ήταν κατάμεστο. Πρόκειται για ένα έμμετρο, γραμμένο κάπου ανάμεσα στο 1748 και 1818 από τον Νικήτα Νιφάκη, σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Ι. Ε. Γεωργακάκη.

Με αφηγητή το αυτί, το αισθητήριο όργανο του σώματος, που έχει αναλάβει το ρόλο του ρουφιάνου και κουτσομπόλη σ 'αυτή τη διασκευή, η θεατρική ομάδα σε μια ανάλαφρη φιλοσοφική αναζήτηση, διανθισμένη με σκωπτικά στοιχεία από τον Σουρή και τη σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα, μας θυμίζει ότι κάποτε συνεδρίασαν τα «Μέλη του σώματος» (Νους, Μάτια, Μύτη, Στόμα, Χέρια, Καρδιά, Κώλος και Πόδια) για να βγάλουν βασιλέα. Στη συνεδρίαση κάθε μέλος υπερασπίζεται το «Εγώ» του, με σκοπό να πείσει ότι αξίζει να πάρει εκείνο το σκήπτρο της εξουσίας. Ο αγώνας είναι σκληρός, αλλά και ... «δημοκρατικός». Στο τέλος βασιλέας ανακηρύσσεται ....

Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 18-19 και 23-24-25 Απρίλη 2010, Στο θεατράκι της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παραμυθιάς, με ώρα έναρξης στις 21:00. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6932773519 και 6974026937.

Διαβεβαιώνουμε το φιλοθεάμον κοινό ότι η ομάδα κατέβαλε τις μέγιστες προσπάθειες για ένα ποιοτικό θέαμα και προτείνουμε απερίφραστα να παρακολουθήσει τις παραστάσεις.

Ελπήνωρ

1 σχόλιο:

  1. Δε θέλω να προκαταβάλλω τους ανυπεράσπιστους θεατές και την κρίση τους αλλά θα αναφέρω μόνο ότι δεν θα εκπλαγούν ως προς το ποιος θα αναλάβει το σκήπτρο της εξουσίας του σώματος.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή