"Όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται το εγώ, ενώ όσο μειώνεται η γνώση αυξάνεται το εγώ!"

14 Μαΐ 2010

Όταν οι εραστές τσακώνονται εκστομίζουν τις πιο βαριές …αλήθειες.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, στη συνεδρίαση του συνδέσμου και παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, εκφράστηκε απαξιωτικά για τον πολιτικό κόσμο και σε μια τοποθέτηση με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, πρότεινε στους βουλευτές να αναλάβουν θεσμικές πρωτοβουλίες και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ενεργήσουν άμεσα για την εξυγίανση της δημόσιας σφαίρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «πρέπει να μεταγγίσουμε μία νέα ιδεολογική και θεσμική βάση στην κοινωνία και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα. Αυτή θα είναι η πραγματική Νέα Μεταπολίτευση και αυτή μπορεί να πυροδοτηθεί μόνο από την πραγματική οικονομία, από τις δυνάμεις της επιχειρηματικής γνώσης, τόλμης και δράσης». Ο κ. Δασκαλόπουλος επίσης, χαρακτήρισε τα κόμματα «διαπλεκόμενα με το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της Μεταπολίτευσης», υποστηρίζοντας ότι «είναι προφανής η απροθυμία όλων των κομμάτων να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται», γιατί «αισθάνονται ότι η συρρίκνωση του Κράτους και η ανεμπόδιστη ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικονομίας, θα συρρίκνωνε την εξουσία τους -άρα και τα προνόμιά τους».

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ αποτέλεσαν την αφορμή για να λειτουργήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του πολιτικού κόσμου της χώρας. Η αντίδραση από τους πολιτικούς όλων των αποχρώσεων ήταν άμεση, πολυμέτωπη και συντονισμένη. Μάλιστα ο κ. Χ. Καστανίδης επιστράτευσε και τη λαϊκή σοφία για να καταγγείλει τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, με την παροιμία: «Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά» Στη συνέχεια ξέσπασε λέγοντας ότι, «Την πολιτική δεν μπορούν να την κρίνουν και να την αλλάξουν επιχειρηματίες βουτηγμένοι στη διαπλοκή, που αφού επί χρόνια κατασπατάλησαν κρατικούς πόρους, προστατευόμενοι από κρατικές συνθήκες, τώρα ανακάλυψαν και ισχυρίζονται ότι η ελεύθερη οικονομία από μόνη της, (ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες βέβαια, ζητούν από το κράτος να βοηθήσει την ελεύθερη οικονομία), μπορεί να δώσει τη λύση του προβλήματος».
Τόσο η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΒ όσο και η ομόφωνη αντίδραση των πολιτικών που ξυφούλκησαν εναντίον των επιχειρηματιών, μας θύμισε τον καβγά που στήνουν τα ζευγάρια όταν επέρχεται η κούραση της συμβίωσης και βρίσκονται στη διαδικασία του χωρισμού. Μετά από μια μακροχρόνια συμβίωση του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου της χώρας και αφού ερωτοτροπούσαν σε βάρος του ελληνικού λαού ήρθε η ώρα του διαζυγίου. Κάθε χωρισμός όμως γίνεται με επώδυνο τρόπο και όσο πιο μεγάλος ήταν ο έρωτας του ζευγαριού τόσο εντονότερο το ξεκατίνιασμα. Ο ένας μιλάει υποτιμητικά, αναδεικνύοντας την ανικανότητα του πολιτικού επιβήτορα και ο άλλος ανταπαντάει ηθικολογώντας εναντίον της αγοραίας εκπορνευόμενης επιχειρηματικότητας. Ο λαός όμως ξέχασε ότι το ερωτευμένο ζευγαράκι, του πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου διήγε τον "αιώνα του μέλιτος" απομυζώντας τον πλούτο της χώρας. Ο απλός κόσμος αρκέστηκε στο ρύζι από την τελετή των νεονύμφων και αποχαυνωμένος παρατηρούσε τη βιντεο-επανάληψη της γαμήλιας τελετής, που του προσφέρθηκε από τους επιτήδειους δημοσιογραφικούς σχολιαστές, μέσα από τα πολιτικά και κοσμικά τηλεοπτικά magazino, που άφηναν έντεχνα να διαφανούν και κάποιες μικρές γαργαλιστικές στιγμές της πολιτικοοικονομικής τσιριμόνιας. Τώρα πια γνωρίζουμε ότι οι δύο λατρεμένοι σύζυγοι βρίσκονται στη φάση αναζήτησης νέων συντρόφων. Όπως και να έχει όμως, χάριν της δημοκρατίας,  προτιμούμε στο ρόλο του επιβήτορα ακόμη και την ανίκανη πολιτική, με την προσδοκία ότι μπορούμε έστω και με εξωτερική τεχνική βοήθεια να βελτιώσουμε τη στυτική της λειτουργία.

Ελπήνωρ

3 σχόλια: